La ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi revigorat. Trucul genial care îți arată care este momentul ideal pentru a te culca

Monika Baciu |
Data publicării:
la ca ora trebuie sa te culci pentru a te trezi revigorat - FOTO: Freepik@gpointstudio
la ca ora trebuie sa te culci pentru a te trezi revigorat - FOTO: Freepik@gpointstudio

La ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi revigorat. Trucul genial care îți arată care este momentul ideal pentru a te culca.

La ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi revigorat. Calculatorul de somn poate să calculeze momentul optim pentru a merge la culcare pentru a vă trezi revigorat la ora 7 dimineața. Acest instrument online poate preveni trezirea în mijlocul unui ciclu de somn vital, ceea ce vă face să vă simțiți mai odihniți și mai alert dimineața.

Toți am fost în situația asta - alarma sună și dorim cu disperare ”doar câteva minute în plus”. Sau uneori apare fenomenul ciudat de a merge la culcare mai devreme decât de obicei, dar ne trezim simțindu-ne mai rău decât ne-am simți după un somn mai scurt.

Deși acest lucru ar putea părea doar un semn de oboseală generală, ar putea fi mai mult de atât. Experții în somn de la Hillarys au dezvăluit că momentul la care ne culcăm și momentul la care ne trezim sunt extrem de importante, datorită ciclurilor noastre de somn. Ei sugerează că ar trebui să calculați momentul optim pentru a merge la culcare în funcție de ora la care trebuie să vă treziți dimineața.

Ce este calculatorul de somn

Pentru acest scop au creat un ”calculator de somn” online care ar trebui să vă ajute să stabiliți un model sănătos de somn, potrivit Express.

”A avea o noapte de somn bună presupune mai mult decât să mergeți pur și simplu devreme la culcare - este important și momentul la care vă treziți. Utilizând o formulă bazată pe ritmurile naturale ale corpului, calculatorul de somn va calcula momentul optim pentru dumneavoastră de a vă trezi sau de a merge la culcare.

Și asta înseamnă că vă puteți aștepta să vă simțiți proaspeți și treji... în fiecare dimineață”, arată experții.

Vezi și: Șase alimente care combat depresia sezonieră. Sunt încărcate de nutrienți esențiali și îți dau energie

Care sunt ciclurile de somn

Conform Sleep Foundation, experimentăm între patru și șase cicluri de somn pe parcursul nopții. Acestea includ perioade de ”somn ușor”, ”somn profund” și ”visare vie”. Fiecare ciclu poate varia de la aproximativ 70 până la 120 de minute, dar va varia de la persoană la persoană.

”Stadiile de somn sunt importante deoarece permit creierului și corpului să se refacă și să se dezvolte. Lipsa suficientă a somnului profund și a somnului REM poate explica unele din consecințele profunde ale lipsei de somn asupra gândirii, emoțiilor și sănătății fizice.

Cei care sunt treziți frecvent în stadiile anterioare, cum ar fi persoanele cu apnee de somn, pot avea dificultăți să intre corect în aceste stadii mai profunde de somn”, explică organizația.

Aici intervine calculatorul de somn. Scopul său este să vă ajute să vă treziți între ciclurile de somn - în loc să o faceți chiar în mijlocul unuia, ceea ce vă ajută să vă simțiți revigorați dimineața.

Vezi și: Nicotina: ce face și cât stă în corp. Carrie Wade: Ești mai predispus la accident vascular cerebral!

”Treziți în mijlocul ciclului poate să vă facă să vă simțiți morocănoși și obosiți; să vă treziți între faze vă va ajuta să începeți ziua cu un zâmbet pe buze”, se spune.

Calculatorul ia în considerare media de 14 minute pe care majoritatea oamenilor o ia să adoarmă și lucrează pe baza faptului că oamenii dorm cinci sau șase cicluri de 90 de minute.

Puteți introduce apoi ora la care trebuie să vă treziți, iar el vă va spune momentul optim pentru a merge la culcare. De exemplu, dacă trebuie să vă treziți la 6:10 dimineața, vă va spune să mergeți la culcare la ora 8:56 seara, 10:26 seara, 11:56 seara sau 1:26 dimineața.

Vezi și: 8 beneficii ale conopidei. Ajută la pierderea în greutate și este bogată în vitamine, fibre și antioxidanți

Iată câteva ore de culcare utile:

- Pentru a vă trezi la 6 dimineața - mergeți la culcare la ora 8:46 seara, 10:16 seara, 11:46 seara sau 1:16 dimineața.

- Pentru a vă trezi la 7 dimineața - mergeți la culcare la ora 9:46 seara, 11:16 seara, 12:46 dimineața sau 2:16 dimineața.

- Pentru a vă trezi la 8 dimineața - mergeți la culcare la ora 10:46 seara, 12:16 dimineața, 1:46 dimineața sau 3:16 dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel