La ce programe TV să te uiți ca să te simți bine. STUDIU

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Timpul petrecut în fața televizorului grăbește apariția unor afecțiuni
Timpul petrecut în fața televizorului grăbește apariția unor afecțiuni

Cercetătorii de la Universitatea Exeter spun că anumite programe TV pot să ne facă să ne simțim mai bine: reduc emoțiile negative și reduc plictiseala asociată cu statul mult în casă. 

Urmărirea unor programe TV despre natură poate îmbunătăți starea de spirit a oamenilor, poate reduce emoțiile negative și poate jută la ameliorarea tipului de plictiseală asociată cu izolarea în casă, arată un nou studiu publicat astăzi în Journal of Environmental Psychology (link direct studiu).

Cercetările au arătat, de asemenea, că experimentarea naturii în realitatea virtuală ar putea avea beneficii și mai mari, stimulând sentimentele pozitive și sporind conexiunea oamenilor cu lumea naturală.

Nicky Yeo, cercetător principal al studiului, consideră că descoperirile ar putea avea implicații importante pentru populațiile care se confruntă cu perioade prelungite de izolare sau carantină. Ea a spus că: „Rezultatele noastre arată că simpla vizionare a naturii, la televizor, poate ajuta la ridicarea stării de spirit a oamenilor și la combaterea plictiselii. Având în vedere că oamenii din întreaga lume se confruntă retsricții privind ieșitul în aer liber din cauza carantinelor impuse pentru COVID-19, acest studiu sugerează că programele despre natură ar putea oferi un mod accesibil pentru ca aceste populațiile să beneficieze de o „doză” de natură digitală”.

Dr. Mathew White, coautor al studiului, a explicat, la rândul lui, că „Suntem deosebit de entuziasmați de beneficiile suplimentare pe care ni le-ar putea oferi experiențele captivante ale naturii. Realitatea virtuală ne-ar putea ajuta să creștem bunăstarea oamenilor care nu pot accesa cu ușurință lumea naturală, cum ar fi cei aflați în spital sau în îngrijire pe termen lung. Dar ar putea ajuta, de asemenea, prin încurajarea unei conexiuni mai profunde cu natura în populațiile sănătoase, un mecanism care poate încuraja comportamente mai favorabile mediului și care ar putea determina oamenii să protejeze și să păstreze natura intactă în lumea reală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel