Landurile germane plănuiesc restricții pentru cei nevaccinați împotriva COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Restrictii. Foto: Pixabay
Restrictii. Foto: Pixabay

Conducerea landurilor germane au anunțat posibile restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID. 

Cel puţin unul dintre landurile din Germania intenţionează să adopte restricţii mai dure pentru persoanele care nu se vaccinează împotriva COVID-19, în contextul în care această ţară se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, a anunţat duminică un reprezentant federal german.

În prezent, guvernul german le-a impus rezidenţilor să prezinte un certificat care să dovedească vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin maladia COVID-19 pentru a putea să aibă acces în spaţiile interioare ale restaurantelor, spitale şi aziluri pentru vârstnici, să participe la evenimente şi petreceri şi să facă sport în spaţii publice închise. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din landul Baden-Wurttemberg, situat în sudul Germaniei, a propus interzicerea accesului pentru adulţii nevaccinaţi în restaurante şi sălile de concerte, precum şi restricţionarea accesului pentru persoanele cu care rezidenţii nevaccinaţi intră în contact.

"Dacă valul patru va copleşi secţiile de terapie intensivă, trebuie să acţionăm", a declarat Thomas Strobl, vicepreşedintele landului Baden-Wurttemberg, pentru Bild am Sonntag. "Ar fi greşit să îi considerăm pe toţi oamenii vinovaţi laolaltă, inclusiv pe cei vaccinaţi. De aceea vor exista reglementări diferite pentru cei nevaccinaţi în raport cu cei vaccinaţi", a adăugat politicianul german.

Ministerul Sănătăţii din landul vecin Bavaria sprijină la rândul său aceste propuneri, precizează jurnaliştii de la Bild am Sonntag. Principalii politicieni care candidează pentru a o înlocui pe Angela Merkel în funcţia de cancelar al Germaniei după alegerile federale din 26 septembrie au promis public că nu vor cere revenirea la lockdown-urile stricte de anul trecut şi de la începutul acestui an, chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va reîncepe să crească. Duminică, autorităţile germane au raportat 8.416 cazuri noi şi 12 decese suplimentare asociate maladiei COVID-19, care au ridicat bilanţul total al infectărilor la peste 3,9 milioane şi pe cel al deceselor la 92.130.

Aproximativ 60% din populaţia Germania a fost vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19. Reprezentanţi ai Poliţiei germane şi participanţi la un miting organizat pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice au fost implicaţi în lupte de stradă, sâmbătă, la Berlin. Peste 100 de protestatari au fost reţinuţi de poliţişti.

Pentru a îi convinge pe rezidenţii germani să se vaccineze, Guvernul de la Berlin a anunţat că nu va mai oferi populaţiei posibilitatea de a se testa gratuit împotriva COVID-19 începând din data de 1 octombrie, cu excepţia categoriilor de persoane pentru care vaccinarea nu este deocamdată recomandată, precum copiii şi femeile însărcinate, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel