”Laptele” vegetal, ce variante aveți și cum să-l consumați. Recomandarea Lygiei Alexandrescu

Produsele lactate trebuie incluse în dieta zilnică
Produsele lactate trebuie incluse în dieta zilnică

Medicii recomandă lactatele naturale pentru o dietă echilibrată.

Când din varii motive nu consumăm lactate naturale, de origine animală, și apelăm la lactatele vegetale, nutriționista Lygia Alexandrescu recomandă consumul moderat al lactatele vegetale. Aceasta subliniază că ”laptele” vegetal nu conține aceiași nutrienți ca și cel animal.

Specialista spune că laptele de ovăz este gustos și reconfortant, cel de cocos are o consistență delicioasă, cremoasă și densă asemeni laptelui, laptele de migdale si de caju au surse bune de grăsimi nesaturate, sănătoase, fibre, proteine vegetale și minerale. Iar laptele de orez, ușor dulce, nu este recomandat copiilor din cauza conținutului său scăzut de proteine și calciu; laptele de soia poate provoca tulburări digestive, arată Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0