LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect

DCMedical Team / 24 sep 2020 / 16:19
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect. Acțiune: Latanoprost: analog de prostaglandine. Timolol: beta-blocant.

LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect:

Denumiri comerciale: ARUCOM, GLAUTAN PLUS, XALCOM 

Forma: Soluție oftalmologică

Indicații: Scăderea presiunii intraoculare crescute la pacienți cu hipertensiune oculară sau glaucom cu unghi deschis, care prezintă intoleranță sau răspund insuficient la alte medicamente ce scad presiunea intraoculară.

Contraindicații: Hipersensibilitate la latanoprost, timolol sau la oricare din componentele produsului. Astm bronșic sau antecedente de astm bronșic, bronhopneumopatie cronică obstructivă severă. Bradicardie sinusală, bloc atrioventricular de gradul II sau III, insuficiență cardiacă insuficient controlată prin tratament, șoc cardiogen.

Atenție!: Xalcom conține clorură de benzalconiu care se poate depune în lentilele de contact moi, de aceea Xalcom nu trebuie administrat în timpul folosirii acestor lentile. Lentilele trebuie îndepărtate înaintea administrării picăturilor și nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. Xalcom poate modifica treptat culoarea ochilor prin creșterea numărului de melanozomi (granule de pigment) în melanocite. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Hiperpigmentarea irisului, iritație oculară cu senzație de înțepătură, arsură și prurit, hiperemie conjunctivală, keratită, conjunctivită, blefarită, durere oculară, cefalee și erupție cutanată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy