Lavanda, întrebuințări inedite: cum să-ți faci propriul parfum sau after shave

Angela Sabău / 04 mai 2021 / 21:44
Lavanda   FOTO: pixabay
Lavanda FOTO: pixabay

Lavanda în gătit poate fi un ingredient inedit în bucătărie, datorită parfumului ei deosebit, precum poate fi folosită și în produsele de înfrumusețare, făcute chiar în casă.

Lavanda a fost folosită dintotdeauna datorită calităților ei deosebite de vindecare, calmare, dar și pentru mirosul deosebit.  

Astăzi este disponibilă acum nu doar ca odorizant, ci și ca plantă culinară folosită în prăjituri și alte delicatese.

Puteți găsi muguri de lavandă în vrac uscați în multe magazine de condimente, unul dintre cele mai populare soiuri fiind cunoscut sub numele de „Super Blue”.

Atenție: Asigurați-vă că alegeți doar lavandă de calitate alimentară și ulei esențial dacă o veți ingera.

Lavanda în produse de înfrumusețare

Puteți face un after shave din muguri de lavandă sau uleiul esențial de lavandă adăugat la apa de hamamelis. Va avea un efect calmant al pielii după ras.

Puteți chiar să vă faceți propriul parfum de lavandă înmuind mugurii sau florile în alcool de cereale. Utilizarea mugurilor sau a florilor vă va oferi un parfum mai ușor, în timp ce utilizarea uleiului vă permite să controlați puterea parfumului.

Adăugarea mugurilor la săpunul lichid fără parfum poate face un exfoliant cu miros curat, care se exfoliază.

Lavanda a fost utilizată din toate timpurile pentru înfrumusețare, dar o utilizare mai puțin cunoscută este cea a soldaților romani, care purtau lavandă în trusele lor de campanie, fiind considerat unul dintre lucrurile elementare din trusa lor, potrivit farmersalmanac.com.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy