Lavanda poate reduce stările de anxietate la femei

Cercetările arată că uleiul de lavandă poate fi la fel de eficient ca unele medicamente antidepresive în combaterea stărilor de anxietate la femei.

 

Este normal să te simți din când în când un pic anxios, îngrijorat, pentru că viața poate fi stresantă. Toți ne facem griji pentru lucruri precum probleme financiare, muncă, situații în familie sau sănătate. Dar uneori anxietatea poate deveni atât de severă încât îndeplinirea sarcinilor simple, cotidiene, este dificilă. Când aceasta se întâmplă, poate fi un semn al tulburării de anxietate generalizată. Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente boli mintale din America. Aproximativ 6,8 milioane de adulți suferă de tulburare de anxietate generalizată, iar femeile sunt de două ori mai susceptibile să fie afectate decât bărbații. Adesea începe în perioada adolescenței, iar simptomele tind să crească în perioadele stresante din viață, notează University Health News.

18 semne de anxietate la femei

Printre semnele comune de anxietate la femei (și de asemenea la bărbați) se numără:

Sentimente constante de îngrijorare și tensiune
Îngrijorare de sarcini simple, cotidiene
Incapacitate de relaxare
Vedere nerealistă a problemelor
Dificultate de concentrare
Stare de neliniște și de a fi „la limită" sau ușor uimit
Te simți obosit tot timpul
Iritabilitate și schimbări de dispoziție
Dificultate de a adormi
Dureri de cap frecvente
Simptome de depresie
Tensiunea musculară și durerile corpului
Tremur
Dificultate la inghitire
Transpiraţie
Probleme de respirație
Dureri de stomac și greață
Urinare frecventă

Medicamente pentru tratarea stărilor de anxietate la femei și bărbați

Medicamentele obișnuite folosite pentru tratarea tulburărilor de anxietate generalizată includ benzodiazepine, cum ar fi Xanax, Valium și Ativan. Problema cu aceste medicamente este că pot creea dependență. Atunci când o persoană devine dependentă de aceste substanțe chimice, poate dezvolta simptome psihice și fizice suplimentare, precum și simptome de sevraj dacă încetează să ia medicamentul.

Uneori, antidepresivele sunt prescrise pentru a trata anxietatea cronică și atacurile de panică. Aceste medicamente includ Paxil, Effexor, Prozac, Lexapro și Zoloft. Cu toate acestea, aceste medicamente pot provoca o serie de efecte secundare și sunt adesea ineficiente

Lavanda este o plantă care a fost dovedită eficientă de cercetători ca remediu natural pentru tratarea semnelor de anxietate. Într-un studiu publicat în revista Phytomedicine, uleiul de lavandă s-a dovedit a fi la fel de eficient ca medicamentul farmaceutic lorazepam (Ativan). Mai mult, uleiul de lavandă nu a prezentat efecte sedative (un efect secundar comun al lorazepamului) și nu a avut potențial de abuz sau dependență. Alte studii au confirmat proprietățile anti-anxietate ale lavandei, precum și multe alte beneficii medicinale:

Lavanda ajută la neliniște, nervozitate și insomnie.
Lavanda ajută la simptomele depresiei.
Lavanda poate fi folosită pentru afecțiuni dureroase și inflamatorii, inclusiv migrene și dureri articulare.
Lavanda poate ajuta persoanele care suferă de agitație legată de demență

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel