Legătura CIUDATĂ dintre alergii și depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:

Cercetătorii din Marea britani au constatat că există o legătură ciudată între alergii și mai multe boli de sănătate mintală, precum depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. 

Într-o analiză publicată în jurnalul Clinical and Experimental Allergy (link direct analiză) a datelor din bza de date Biobank din Marea Britanie, cercetătorii au descoperit o legătură între alergii și stările de sănătate mintală, deși au remarcat că legătura probabil nu este una cauzală.

Prin urmare, deși persoanele cu astm, dermatită atopică și febră de fân au avut, de asemenea, o probabilitate mai mare de a avea depresie, anxietate, tulburare bipolară sau nevroză, nici una dintre categorii nu a jucat un rol în cauzarea celeilalte.

Cu toate acestea, autorii analizei au notat că studiile viitoare ar trebui să investigheze dacă intervențiile care vizează îmbunătățirea alergiilor ar putea avea un impact asupra sănătății mintale (și invers).

„Cercetările noastre nu exclud un potențial efect cauzal asupra progresiei bolii, care încă nu a fost investigat și ar putea ajuta la descoperirea unor noi strategii de tratament pentru alergii sau afecțiuni de sănătate mintală”, a declarat autorul principal al analizei, dr Ashley Budu-Aggrey, Universitatea din Bristol, în Marea Britanie.

Al doilea autor principal, dr Hannah Sallis, a adăugat că cercetarea a folosit o combinație de abordări și date din mai multe studii. „Acest lucru ne ajută să ne consolidăm încrederea în constatările făcute”, a spus ea.

„Să stabilim dacă boala alergică provoacă probleme de sanatate mintala, sau invers, este important pentru a ne asigura ca resursele și strategiile de tratament sunt adaptate în mod corespunzator”, a mai arătat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel