Lemongrass pe stomacul gol, un pahar de sănătate la începutul zilei. Ajută sistemul imunitar și detoxifică ficatul

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
lemongrass Foto: Freepik @jcomp
lemongrass Foto: Freepik @jcomp

Descoperă beneficiile aduse organismului dacă îți începi ziua cu un pahar de apă cu lemongrass.

Lemongrass-ul, cunoscută și sub numele de Cymbopogon sau citronelă, este o plantă populară cunoscută pentru gustul său picant și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Consumul de apă cu lemongrass dimineața poate fi o băutură puternică de detoxifiere, îmbunătățind digestia, întărind imunitatea și îmbunătățind sănătatea generală. Poți să îți începi ziua cu un pahar de apă infuzată cu lămâie și să observi cum organsimul tău se schimbă treptat spre o stare mai pozitivă.

Face parte din familia Graminee, înrudindu-se cu grâul, orzul si secara. Cu toate ca seamana cu usturoiul verde ca aspect, are o puternica aroma de lămâie, foarte revigorantă.

În acest articol, vei afla 7 beneficii pentru sănătate care vin odată cu începerea zilei cu apă de lemongrass în loc de alte băuturi.

Ajută la detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului poate fi realizată cu ajutorul apei cu lemongrass. Prin eliminarea toxinelor din ficat, se asigură că ficatul funcționează la cel mai înalt nivel. O mare parte din procesul de detoxifiere a organismului și descompunerea compușilor potențial periculoși sunt responsabilitățile ficatului.

Creșterea cantității de apă de lemongrass pe care o bei la prima oră a dimineții va contribui la întărirea mecanismului de detoxifiere a ficatului și la creșterea sănătății sale generale.

Vezi și: 8 beneficii ale strugurilor negri. Ajută inima și promovează sănătatea ochilor pe tot parcursul vieții

Susține sănătatea digestivă

Efectele benefice pe care apa de lemongrass le are asupra digestiei o fac o alegere populară în medicina asiatică. Balonarea, constipația și indigestia sunt doar câteva dintre problemele digestive care pot fi ameliorate cu ajutorul ei. Datorită caracteristicilor sale antibacteriene, iarba de lămâie elimină microorganismele care sunt dăunătoare tractului digestiv, garantând astfel un intestin sănătos.

În plus, încurajează producția de enzime digestive, care ajută în procesul de descompunere a alimentelor și îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive.

Stimulează sistemul imunitar

Lemongrass, care este bogat în antioxidanți, întărește sistemul imunitar. Atât stresul oxidativ, cât și inflamația sunt reduse ca urmare a capacității antioxidanților de a contracara radicalii liberi din interiorul organismului. Un pahar de apă cu lemongrass consumat la prima oră a dimineții are potențialul de a-ți întări sistemul imunitar într-un mod natural, protejându-te astfel de o varietate de probleme de sănătate și boli.

Vezi și: 5 alimente ușor de digerat pentru o stare de bine a sistemului gastrointestinal. Ușurează procesul digestiv al organismului

Foto: Freepik @jcomp

Promovează o bună sănătate a pielii

Există beneficii pe care apa de lemongrass le poate oferi și pentru pielea ta. Ca urmare a caracteristicilor antioxidante și antibacteriene, acneea poate fi prevenită, inflamația poate fi redusă iar pielea poate fi per total mai sănătoasă. Conform TheHealthSite, dacă faci din consumul de apă de lemongrass o parte regulată a dietei tale, vei observa o îmbunătățire semnificativă atât a sănătății, cât și a aspectului pielii tale.

Promovează pierderea în greutate

Cei care abia încep călătoria lor de fitness ar putea beneficia dacă își încep ziua cu apă de lămâie. Cu ajutorul componentele sale unice, iarba de lămâie, care este săracă în calorii, poate accelerea metabolismul. În plus, ajută la reducerea balonării și a retenției de apă, acționând ca un diuretic natural. Includerea apei de lemongrass ca parte a dietei obișnuite vă încurajează să vă continuați călătoria spre pierderea în greutate.

Combate stresul în mod natural

Calitatea liniștitoare a apei de lemongrass o face să fie un eficient antistres. Aceasta conține o substanță cunoscută sub numele de citral, care este cunoscută pentru a calma nervii. Folosirea apei de lemongrass la începutul zilei poate contribui la promovarea bunăstării mentale și a calmului.

Reprezintă o sursă excelentă de hidratare

Primul lucru de dimineață este cel mai bun moment pentru a bea apă. Începutul zilei poate fi făcut mai plăcut dacă bei apă de lemongrass. Este important să reții că hidratarea este fundamentul sănătății și bunăstării generale. Prin înlocuirea apei simple cu apa de lemongrass, vei descoperi că este mult mai simplu să îți atingi obiectivele zilnice de hidratare pe care ți le-ai stabilit.

Încorporarea apei cu lămâie în rutina de dimineață poate fi o modalitate simplă, dar eficientă, de a promova sănătatea și bunăstarea generală. Începând ziua cu acest elixir răcoritor, nu numai că îți hidratezi corpul, dar pregătești terenul pentru o zi plină de vitalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel