Cafeaua verde, băutura care topește kilogramele nedorite. Când și cum trebuie să o consumi

Cafeaua verde topește kilogramele nedorite. Aceasta conține mai multă cafeină decât cafeaua obișnuită.
Cafeaua verde devine din ce în ce mai comună în comunitatea de sănătate și wellness. Boabele de cafea verde sunt pur și simplu boabele obișnuite de cafea care nu au fost prăjite și rămân complet crude.
Extractul lor este popular ca supliment alimentar, dar cafeaua verde poate fi, de asemenea, achiziționată sub formă de boabe întregi și utilizată pentru a prepara o băutură caldă, asemănătoare cu cafeaua prăjită.
Trebuie să ții cont că o ceașcă din această băutură verde deschis nu va avea gustul cafelei prăjite cu care ești obișnuit, deoarece are un gust mult mai ușor. Se spune că are un gust mai asemănător cu cel al ceaiului herbal decât cu cel al cafelei.
În plus, profilul său chimic este destul de diferit față de cel al cafelei prăjite, deși originea lor este similară.
Cafeaua verde, efecte antioxidante și antiinflamatoare
Cafeaua verde se mândrește cu o ofertă bogată de acizi clorogenici - compuși cu efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate.
Produsele de cafea prăjită conțin, de asemenea, cantități mici de acid clorogenic, dar majoritatea se pierde în timpul procesului de prăjire.
Cafeaua verde, supliment pentru pierderea în greutate
În 2012, extractul de cafea verde a fost promovat ca un supliment miraculos pentru pierderea în greutate de către celebrul medic american și prezentator de emisiuni TV Dr. Oz.
Mulți experți în sănătate au refuzat ulterior ideea că acesta are un impact semnificativ asupra greutății. Cu toate acestea, extractul de cafea verde rămâne unul dintre cele mai populare suplimente pentru pierderea în greutate de pe piață.
Mai multe studii mici au tratat șoareci cu extract și au constatat că acesta a redus semnificativ greutatea totală a corpului și acumularea de grăsime, potrivit Healthline.
Marea majoritate a cercetărilor la om asupra cafelei verzi au fost neconcludente. Deși unii participanți au pierdut în greutate, studiile au avut un eșantion mic și o durată scurtă.
Vezi și: De ce oamenii dorm mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc. Care este legătura cu Alzheimer
Cafea verde poate reduce riscul unor boli cronice
Cafeaua verde poate avea beneficii pentru sănătate în afara pierderii în greutate. De fapt, acizii clorogenici ai săi pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, precum diabetul și bolile de inimă.
Într-un studiu de 8 săptămâni, 50 de persoane cu sindrom metabolic - o serie de factori de risc, inclusiv tensiune arterială și zahăr sanguin crescut, care cresc riscul de diabet și boli de inimă - au luat 400 mg de extract de boabe de cafea verde decanilizat de două ori pe zi.
Cei care au luat extractul au experimentat îmbunătățiri semnificative ale zahărului sanguin la post, tensiunii arteriale și circumferinței taliei, în comparație cu un grup de control.
Cafeaua verde, posibile riscuri și efecte secundare
Cafeaua verde este în mare parte sigură, dar poate avea mai multe riscuri potențiale. La fel ca și cafeaua prăjită, boabele de cafea verde conțin în mod natural cafeină.
Cu toate că consumul moderat de cafeină este probabil sigur pentru majoritatea persoanelor sănătoase, prea multă cafeină poate duce la simptome negative, cum ar fi anxietate, tulburări de somn și creșterea tensiunii arteriale.
O ceașcă (8 uncii) de cafea neagră sau verde oferă aproximativ 100 mg de cafeină, în funcție de varietate și metodă de preparare. Deoarece o mică cantitate de cafeină se poate pierde în timpul procesului de prăjire, cafeaua verde poate conține puțin mai multă cafeină decât cea neagră - dar diferența este probabil neglijabilă.
Poate afecta sănătatea oaselor
Un studiu pe animale de 2 luni a constatat că șoarecii care au primit doze zilnice de extract de cafea verde au experimentat o scădere semnificativă a calciului în țesutul osos. Aceste rezultate sugerează că administrarea pe termen lung a suplimentelor de cafea verde poate afecta sănătatea oaselor.
Cu toate acestea, sunt necesare cercetări la om.
Cafeaua verde, când se consumă
Deși puteți consuma cafea verde în orice moment al zilei, este mai bine să o consumați imediat după mese. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de zahăr din sânge cresc după ce ați consumat proteine și carbohidrați.
Consumul de cafea verde vă poate ajuta prin prevenirea creșterii bruște a nivelului de zahăr din sânge și menținerea acestuia la un nivel stabil. Puteți adăuga puțină miere sau scorțișoară pentru a îmbunătăți gustul, potrivit Times of India.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.