Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Este planta de aur pentru ficat gras și colesterol mărit

Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Este un remediu bun pentru ficatul gras, colesterol și te ajută să slăbești.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat, adesea numit ceai detoxifiant pentru ficat, este o băutură populară pentru susținerea sănătății ficatului și pentru promovarea pierderii în greutate.
Nu rata: Leacul natural pentru pancreas. Lidia Fecioru: Acționează instantaneu. O bem o singură dată
Această băutură este o combinație de ingrediente naturale, cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra ficatului și metabolismului.
Foto: Freepik @BillionPhotos
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat, adesea utilizat ca remediu natural pentru combaterea ficatului gras, este o băutură care îmbină tradițiile medicinii populare cu descoperirile moderne în domeniul sănătății.
Foto: Freepik @aifergo22
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Mulți oameni cunosc această plantă și sub numele de "ciulinul de lapte", fiind planta medicinală aur pentru ficat.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Printre numeroasele plante utilizate pentru susținerea sănătății ficatului, una dintre cele mai cunoscute este Armurariul (Silybum marianum), cunoscut și sub numele de Silimarina.
Armurariul este o plantă medicinală recunoscută pentru efectele sale hepatoprotectoare. Principiul activ, silimarina, este un complex de flavonoide care ajută la protejarea și regenerarea celulelor hepatice, și la detoxifierea ficatului. Acesta contribuie la stabilizarea membranelor celulare ale hepatocitelor și la prevenirea pătrunderii toxinelor în celule.
Cei mai mulți oameni combină 2 sau 3 plante atunci când prepară un ceai, de aceea, alături de Armurariu sau Silimarina, mai există câteva plante cu rol benefic pentru ficatul gras
De exemplu, anghinarea favorizează digestia grăsimilor și stimulează secreția biliară.
Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante.
Ceai Verde, bogat în antioxidanți, ajută la reducerea grăsimilor acumulate în ficat.
Chiar dacă nu e așa cunoscută, păpădia sprijină sănătatea hepatică și renală, având efecte diuretice.
Nu în ultimul rând, rar folosit în ceaiuri, ghimbirul stimulează metabolismul și ajută la eliminarea toxinelor.
Foto: Freepik @pvproductions
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat - Mod de preparare și consum
Ceaiul pentru ficat gras se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă uscată - fie doar Armurariu sau Silimarina, fie amestec de mai multe plante dintre cele menționate mai sus - într-o cană de apă fierbinte.
Se lasă la infuza timp de 10-15 minute.
Este recomandat să se bea o cană de ceai de 2-3 ori pe zi, de preferat înainte de mese pentru a spori efectele digestive.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Ce efecte are ceaiul asupra sănătății
Unii oameni susțin că Armurariul poate ajuta la tratarea cirozei, icterului, hepatitei și tulburărilor vezicii biliare
Alte beneficii potențiale includ protejarea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol și ajutarea persoanelor să gestioneze diabetul de tip 2.
Consumul regulat de ceai din Armurariu ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea inflamației.
De asemenea, poate contribui la scăderea nivelurilor de enzime hepatice, un indicator al stresului asupra ficatului.
Mai mult, îmbunătățirea funcției hepatice prin consumul de ceai poate avea un rol indirect în susținerea pierderii în greutate. Ficatul sănătos joacă un rol cheie în metabolismul grăsimilor și în detoxifierea organismului, factori importanți în gestionarea greutății corporale.
Unele cercetări au constatat că Armurariul poate avea un impact asupra nivelului de colesterol din sânge.
Probabil unul dintre cele mai căutate efecte este pierderea în greutate.
Cercetările inițiale au constatat că Armurariul sau Silimarina a provocat pierderea în greutate, potrivit Medical News Today.
Pentru rezultate optime, ceaiul ar trebui să fie însoțit de o dietă sănătoasă și un stil de viață activ.
Totuși, consultarea medicului este esențială, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni preexistente sau care iau medicamente.
-
-
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.