Ceaiul antibacterian care reglează echilibrul hormonal și durerea de artrită. De ce e bine să-l bei de 3 ori pe zi
Care e ceaiul considerat bun pentru sănătatea fizică și mentală.
Desigur, în cazul unor boli, ceaiul de mentă nu va înlocui medicamentele, dar poate ameliora unele simptome. Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea simptomelor precum greața, vărsăturile și balonarea.
Ceaiul de mentă este o sursă de antioxidanți. Antioxidanții din ceaiul de mentă joacă un rol important în prevenirea distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru previne bolile cronice și îmbătrânirea prematură. Consumul a 11 grame de mentă poate oferi 2% din valoarea zilnică recomandată de vitamine.
Reglează echilibrul hormonal. Dacă aveți un dezechilibru hormonal, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, dar ceaiul de mentă poate fi un aliat.
Ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene. Menta se găsește în majoritatea produselor de îngrijire orală disponibile în comerț. Menta oferă prospețime în gură și are proprietăți antibacteriene, care are grijă de dinți și gingii.
Reduce durerea de artrită. Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Consumul ceaiului de mentă, de două ori pe zi, poate ameliora rigiditatea și durerea și poate îmbunătăți mobilitatea la pacienții cu artrită articulară.
Gargara cu ceai de mentă poate ajuta la îngrijirea bucală. Menta poate fi folosită și pentru dezinfectarea alimentelor. Există dovezi științifice că menta ucide bacteriile care provoacă intoxicații alimentare.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
Cum se prepară ceaiul de mentă. Ingrediente:
- 500 ml apă;
- 30 grame frunze de mentă.
Aduceți apa la fiert, opriți focul și adăugați frunzele de mentă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute. După strecurare, bea ceaiul. Se recomandă să beți până la 3 căni de ceai de mentă pe zi.
Ceaiul de mentă este o băutură cu conținut scăzut de calorii, care îmbunătățește digestia și ameliorează simptomele anumitor boli. Cu toate acestea, acesta nu este un remediu pentru boli, așa că dacă aveți probleme de sănătate, ar trebui să consultați un specialist.
Ceaiul de mentă este contraindicat:
• femeilor însărcinate și celor care alăptează;
• persoanelor cu rinichi bolnavi;
• pacienţilor cu afecţiuni hepatice;
• copiilor sub 5 ani;
• persoanelor alergice la mentă;
• persoanelor care iau sedative.
Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu
Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți. Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate. Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.
Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.
Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.
Beneficiile pătrunjelului
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.
Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic. Citește mai multe AICI.
-
Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
-
Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
-
-
Ministerul Sănătății prezintă stocurile de vaccinuri03.11.2025, 16:39
-
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
