EXCLUSIV Farfurii, nu platouri. De ce e bine să nu-ți pui multă mâncare în farfurie
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ar fi bine să folosim farfurii, nu platouri, când mâncăm.
Când vine vorba de mâncare, românii au obiceiul de a se bucura de porții mari și copioase. ”Cu cât e mai mult, cu atât e mai bine. (...) Însă, din păcate, instinctul cu care ne-a făcut natura nu ne ajută a ne opri din această frenezie alimentară. Suntem făcuți să fim lacomi, mâncăcioși, pofticioși și atunci când îți pui mult în farfurie vei mânca mult”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.
Soluția? Farfurii, nu platouri, zice nutriționistul, și nu cantități mari.
”Cea mai sigură metodă e să avem farfurii, nu platouri că, de multe ori, în față ți se pune un platou și acolo este pus un morman de mâncare. Nu are nimeni nevoie să ne demonstreze, deși s-au făcut studii despre comportamentul alimentar și s-a văzut - exemplul americanilor este cel mai edificator: cu cât recipientul/farfuria este mai mare, cu atât ai tendința să mănânci mai mult. Și atunci dacă noi învățăm să ne punem în farfurie o porție de mâncare care să fie similară cu dimensiunea palmelor noastre, chiar dacă la început suntem nesatisfăcuți și ușor frustrați că nu ne-am săturat, paradoxul este că stomacul nostru poate fi disciplinat. El este format dintr-un mușchi și atunci dacă tu îl antrenezi să se sature cu mâncare mai puțină, după câteva zile, săptămâni, se va învăța să fie sătul cu mâncarea aceea mai puțină
În schimb, dacă-l antrenezi în direcția cealaltă să-i dai porții mari și mâncare multă, atunci pericol - cu cât îi dai mai mult, cu atât va avea nevoie de mai mult. Nu este un lucru care să se întâmple altfel decât prin voința noastră și prin atenția noastră de zi cu zi”, afirmă medicul Mihaela Bilic.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.

