InfoCons: Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de OMS! Alertă asupra sănătății populației!

Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății!
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitatea dublă de sare față de cea recomandată 5grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual.
Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente pentru 60 de categorii de produse.
Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.
Aceste repere pot împiedică producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produs, poate crește rapid.
Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită depășește cu 420% recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, precizează InfoCons.
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.