Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu
Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți. Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate.
Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.
Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.
Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.
Beneficiile pătrunjelului
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.
Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic.
Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești. Nu le mai consuma, iar rezultatele te vor bucura
Acidul folic, una din cele mai importante vitamine din grupul b-urilor, cu rol important in sănătatea sistemului cardiovascular. O jumătate de ceașcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat oferă necesarul zilnic de fier.
Pătrunjelul este bogat în vitamina K. De asemenea, pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât orice alta leguma: 100 grame conțin 166 mg vitamina C, de trei ori mai mult decât portocalele.
Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene. Pătrunjelul mai conține: calciu, fosfor, potasiu potasiu, mangan și sulf.
Dieta cu pătrunjel. Cum să slăbești 5 KG în 7 zile. Cele 2 REȚETE senzaționale
Cum poți să slăbești cu pătrunjel. Beneficiile acestei plante te scapă rapid de kilograme. Iată cele două metode prin care-l poți consuma, pentru a avea rezultate.
Pătrunjelul are un conţinut bogat de vitamine şi minerale, are efecte benefice asupra sănătăţii, putând ameliora simptomele cauzate de anumite afecţiuni. Deoarece este o sursă bogată de vitamine şi minerale, pătrunjelul conţine calciu, fosfor, potasiu, vitamina K şi fier.
Studiile publicate în Nature arată că pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult fier decât spanacul, fiind astfel un aliment care merită introdus în dieta zilnică.
10 superalimente care te scapă de durerile articulare. De ce trebuie să le ai zilnic în meniu
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu ,dar şi multe alte substanţe nutritive esenţiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte capacitatea de asimilare şi de sintetizare a substanţelor nutritive a majorităţii organelor.
Pe lângă beneficiile uimitoare pe care le are, pătrunjelul este foarte bun pentru diete și ajută vizibil la pierderea kilogramelor în plus.
Fiind bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, pătrunjelul oferă rezultate spectaculoase și te ajută să slăbeşti 4-5 kilograme într-o săptămână.
Cum să consumi pătrunjelul ca să slăbești
Există două moduri de a pregăti pătrunjelul. Fie salată, fie ceai.
Salata de pătrunjel contribuie la reducerea greutăţii corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.
Ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie.
Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzaţia de foame va da târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:
- la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);
- la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferințe, un măr sau o pară;
- iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.
Dieta cu pătrunjel. Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme.
Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor. cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori că ornament, ignorându-se beneficiile acestei plante pentru sănătate. Citește mai multe AICI.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
EXCLUSIV Plante și ceaiuri care ajută la curățarea plămânilor
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
