Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești. Nu le mai consuma, iar rezultatele te vor bucura

Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești, de aceea nutriționiștii sugerează să elimini din alimentație trei grupe de produse nesănătoase.
Principalii inamici ai unui corp zvelt sunt aceste alimente obișnuite, iar renunțarea la ele accelerează metabolismul și, în consecință vei arde mai multe grăsimi.
Zahăr și produse care îl conțin. Consumul exagerat de zahăr și diferite deserturi crește riscul nu doar de obezitate, ci și de boli de inimă și hipertensiune arterială. Așa că reducerea cantității de dulciuri este recomandată nu doar persoanelor care vor să slăbească, ci și celor celor care doresc să fie sănătoși.
10 superalimente care te scapă de durerile articulare. De ce trebuie să le ai zilnic în meniu
Printre aceste alimente obișnuite, care te împiedică să slăbești, se regăsesc carbohidrați cu amidon. Pâinea albă, pastele, cartofii și orezul alb trebuie excluse din alimentația celor vor să slăbească. În schimb, se pot consuma cereale integrale precum bulgur, secară integrală, orz integral, orez sălbatic și hrișcă.
Leguminoasele, precum lintea, fasolea și năutul sunt, de asemenea, înlocuitori sănătoși pentru carbohidrații cu amidon. Și, desigur, legumele, care vor fi o garnitură excelentă pentru carne sau pește.
Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult
Alimentele procesate au fost supuse unei prelucrări puternice: conservare, congelare, tratament termic. De regulă, astfel de alimente conțin aditivi chimici și diverse umpluturi artificiale. Cele mai populare și cele mai dăunătoare alimente procesate includ fast-food-ul, chipsurile, înghețata, majoritatea dulciurilor cumpărate din magazin, cârnații, alimentele congelate.
Astfel de alimente sunt, literalmente, ambalate în zahăr, grăsimi și sare, arome chimice și conservanți, ceea ce nu contribuie la pierderea în greutate.
Proteinele, asociate cu reducerea obezității. De câte proteine avem nevoie zilnic
Proteinele au un rol esențial în organism, iar cantitatea necesară variază în funcție de vârstă.
Proteinele sunt parte componentă din fiecare celulă umană, iar la baza lor se află aminoacizii, care au un rol esențial în organism. Sunt responsabile de modul în care funcționează celulele, fiind implicate în structura, funcțiile și refacerea țesuturilor și a organelor. Complexitatea proteinelor este dată de faptul că sunt necesare 20 de tipuri diferite de aminoacizi pentru crearea unei singure proteine, arată Biblioteca Națională de Medicină.
Proteinele, necesarul zilnic
În funcție de vârstă, fiecare are nevoie de o anumită cantitate de proteine, astfel:
- copiii sub vârsta de 4 ani: 13 grame de proteine pe zi;
- între 4 și 8 ani: 19 grame;
- între 9 și 13 ani: 34 de grame;
- persoanele de sex feminin de peste 14 ani: 46 de grame;
- băieții cu vârste între 14 și 18 ani: 52 de grame;
- bărbații de peste 19 ani: 56 de grame pe zi.
Proteinele, nevoia din spatele gustărilor
Dacă apare dorința de gustări mai puțin sănătoase, hipercalorice, ori la ore târzii, explicația cercetătorilor este că organismul nu are doar o poftă de ”ceva bun”, ci o nevoie de proteine, potrivit unui studiu publicat în revista Obesity, notează EatThis.
Astfel, studiul a implicat o analiză a datelor din cadrul National Nutrition and Physical Activity Survey, analiză desfășurată în perioada iunie 2011 și iunie 2012.
Luând în considerare obiceiurile alimentare și fizice a 9.341 de adulți cu o vârstă medie de 46,3 ani, oamenii de știință de la Universitatea din Sydney au constatat că aportul energetic din alimentația participanților era alcătuit, în general, din 30,9% grăsimi, 43,5% carbohidrați, 18,4% proteine, 4,3% alcool și 2,2% din fibre.
Astfel, potrivit studiului, cei care nu au consumat suficiente proteine la mIcul dejun sau la prima masă a zilei, au mâncat mai mult în timpul zilei comparativ cu cei care au avut un aport suficient de proteine în prima parte a zilei.
Aceste alimente conțin calorii goale. Limitează-le consumul dacă vrei să slăbești
De asemenea, cei care au avut un aport consistent de proteine la la micul dejun au mâncat mai puțin în timpul zilei.
Totodată, cercetările au evidențiat faptul că acei participanți care au mâncat mai puține proteine la micul dejun au consumat, în timpul zilei, alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare, dar și mai mult alcool, respectiv mai puține alimente sănătoase, precum cereale, fructe, legume, lactate și carne.
Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că unul dintre motivele pentru care participanții la studiu nu au consumat niveluri adecvate de proteine s-a datorat, probabil, unui aport ridicat de alimente procesate. Citește mai multe AICI.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.