Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult

Laptele este plin de nutrienți esențiali necesari funcționării organismului. Dar ce se întâmplă dacă bei prea mult.
Laptele este o sursă excelentă de calciu care este necesară pentru o sănătate optimă a oaselor. Laptele joacă un rol vital în formarea și repararea oaselor și dinților. Laptele este bogat în calciu. Fiecare porţie de 240 ml de lapte conține până la 300 miligrame de acest mineral, care este necesar nu numai pentru formarea oaselor, dar este, de asemenea, crucial pentru repararea și întreținerea lor.
Cât lapte ar trebui să bei într-o zi
Necesarul de lapte variază în funcție de vârstă și sex. De obicei, femeile au un risc mai mare de a suferi de osteoporoză și astfel aportul zilnic recomandat de calciu este mai mare decât cel pentru bărbați, potrivit New Health Advisor.
Pentru femei
Femelele care au între 19 și 50 de ani au nevoie de aproximativ 1000 de miligrame de calciu în fiecare zi. Această cerință zilnică de calciu crește la 1200 miligrame pentru femeile care sunt dincolo de 50 de ani.
În termeni mai simpli, dacă ar fi să beți trei-patru pahare de lapte în fiecare zi, veți satisface cu ușurință nevoile de calciu.
Vezi și: Sindromul Sweet, afecțiune a pielii, cauze și tratament. Poate fi chiar un semn de cancer
Pentru bărbați
Nevoile de calciu pe zi pentru bărbați sunt destul de asemănătoare cu cerințele omologilor lor de sex feminin. Cei care au între 19 și 70 de ani, 1000 de miligrame de calciu pe zi ar fi suficiente pentru ei, în timp ce această cantitate ar merge până la 1200 miligrame în fiecare zi dacă bărbatul are peste 70 de ani.
Pentru copii
Necesarul zilnic de calciu pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani este de 500 miligrame și, respectiv, 700 miligrame. Această cerință crește la 1300 miligrame de calciu pe zi odată ce copilul are vârsta de 9 ani, indiferent de sex.
Laptele, necesar pentru sănătatea oaselor
Pentru a asigura oase și dinți sănătoși, este absolut esențial să includem cel puțin 2 porții de lapte sau alte produse lactate în dieta noastră în fiecare zi. Pentru vegetarieni și vegani, se sugerează că, în loc să opteze pentru produse lactate, ei pot consuma lapte de soia sau alte produse din soia care sunt bogate în conținutul lor de calciu.
Laptele, cum ar trebui să îl bei
O altă întrebare importantă este cum să-l beau. Laptele conține o varietate de minerale și vitamine esențiale și se oferă chiar și senzație de sațietate. Consumul de lapte este o modalitate foarte bună de a reduce foamea cuiva. În loc să beți băuturi acidulate carbogazoase, consumul de lapte este o alternativă mai sănătoasă. Există mai multe moduri de a încorpora laptele în cele dieta.
Datorită acestor niveluri concentrate de calciu în lapte și produse lactate, se recomandă ca toată lumea să includă zilnic astfel de alimente în dieta lor. Procedând astfel, toată lumea, în special femeile, care tind să aibă cerințe mai mari de calciu, previn riscul de a suferi de osteoporoză. În plus, laptele conține și alți nutrienți benefici, cum ar fi proteinele, riboflavina și vitamina B-12.
Astăzi, laptele ambalat și îmbuteliat este întărit în continuare de minerale și nutrienți suplimentari, ceea ce face ca laptele să fie un aliment complet.
Laptele încorporat în alimente
Laptele poate fi adăugat la piureuri, cereale pentru micul dejun, cafea, ceai și iaurt. De asemenea, poate fi consumat ca o băutură. Deși calciul are o importanță supremă pentru ambele sexe la fiecare vârstă, acesta trebuie completat cu vitamina D.
Acest lucru se datorează faptului că deficitul de vitamina D în organism poate duce la o absorbție redusă a calciului care duce la pierderea densității osoase, ceea ce va duce la o sănătate osoasă precară. Astfel, este esențial să încorporezi în dieta ta acele alimente care nu sunt doar surse excelente de calciu, ci conțin și cantități suficiente de vitamina D.
Astăzi, majoritatea laptelui ambalat este deja fortificat cu vitamina D; fiecare porţie de lapte de 240 ml îndeplineşte aproximativ 30% din necesarul zilnic de vitamina D, asigurându-se astfel ca calciul este absorbit în organism. Trei pahare de lapte fortificat pot satisface cu ușurință cerințele zilnice de vitamina D ale unei persoane.
Laptele, avertisment
Deși includerea laptelui și a produselor lactate în dieta cuiva are o importanță extraordinară, consumul excesiv de lapte și produse lactate poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră. Dacă bărbații consumă mai mult de 2,5 porții de lapte sau produsele sale, este mai probabil să sufere de cancer de prostată.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.