Mic dejun. Cerealele conțin glifosat toxic, risc de cancer
Un studiu efectuat recent a demonstrat că cerealele servite la micul dejun conțin de aproape 18 ori mai mult glifosat decât prevăd normele de...
Preocupările privind efectele asupra sănătății ale glifosatului continuă să crească ca dovadă a efectelor nocive și expunerea larg răspândită, ca urmare a prezenței în anumite alimente.
În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că poate afecta capacitatea corpului de a produce proteine pe deplin funcționale, inhibă calea shikimate (găsită în bacteriile intestinale) și interferează cu funcția enzimelor citocromului P450 (necesară pentru activarea vitaminei D și crearea de nitric oxid și sulfat de colesterol).
Glifosatul perturbă sinteza și transportul sulfatului; interferează cu sinteza aminoacizilor aromatici și metioninei, având ca rezultat lipsa de acid folic și neurotransmițător; tulbură microbiomul acționând ca un antibiotic; inhibă eliberarea hipofizară a hormonului de stimulare a tiroidei, care poate duce la hipotiroidism
Brevetul a fost, de asemenea, legat de anumite forme de cancer. În martie 2015, Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) a clasificat glifosatul drept "probabil carcinogen" (clasa 2A), pe baza "dovezilor limitate" - Limfomul non-Hodgkin și cancerul pulmonar la om.
Îngrijorări cu privire la glifosatul din alimente
Recent, s-a dezvăluit ca glifosatul este un contaminant de bază în cerealele pentru micul dejun Cheerios, dăunătoare sănătății copiilor.
În prima rundă de testare, publicată în august 2018, 43 din 45 de produse alimentare fabricate cu ovăz au fost testate pozitiv cu glifosat, dintre care 31 au avut niveluri de glifosat mai mari decât oamenii de știință consideră că ar fi sigur pentru copii.
Nu există nicio limită sigură pentru copii
După cum te-ai fi așteptat, General Mills (care produce Cheerios) insistă că produsele lor sunt sigure deoarece respectă standardele EPA și că nivelurile de glifosat sunt prea mici pentru a reprezenta riscuri pentru sănătate.
Într-o declarație adresată CNN, un purtător de cuvânt al General Mills a spus: "Nivelurile extrem de scăzute ale reziduurilor de pesticide menționate în rapoartele recente sunt o mică parte din suma pe care o permite guvernul".
Doar pentru că este în limitele legale nu înseamnă că este în siguranță. Există dovezi care sugerează că s-au făcut manevre pentru a reduce efectele dăunătoare ale glifosatului și că, timp de zeci de ani, glifosatul a fost considerat în mod greșit inofensiv!
Într-adevăr, puțini oameni, în special copiii, mănâncă numai o singură porție dintr-un singur produs care conține glifosat și atunci când aproape toate alimentele de pe piață sunt contaminate cu glifosat, cum poate cineva să pretindă că populația se află în siguranță?
Producția de glifosat a crescut cu peste 1,200 la sută între 1993 și 2016, astfel încât expunerea la acest ierbicid în mod clar este o problemă tot mai mare. Chiar dacă există un pericol, nicio organizație sau agenție nu se uită la efectele sinergice ale combinării glifosatului cu alte substanțe chimice din aprovizionarea cu alimente, inclusiv cu alte pesticide.
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
