Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Oamenii care mănâncă mai târziu în timpul zilei riscă să devină obezi, susține un studiu de la Universitatea din Colorado, SUA.
Obezitatea și mâncatul târziu sunt strânse legate, a demonstrat, în studiul său, Adnin Zaman de la Universitatea din Colorado din Denver, SUA. Specialista susține că mâncarea mai târziu în timpul zilei poate contribui la creșterea în greutate. Ideile din cercetarea sa vor fi prezentate la reuniunea anuală a Societății Endocrine din New Orleans, se arată pe sciencedaily.com.
Potrivit sursei citate, nu este momentan clar pentru oamenii de știință dacă mâncatul târziu este asociat cu durata de somn mai scurtă sau cu o mai mare grăsime corporală.
Adnin Zaman a folosit în studiul său trei tipuri de tehnologie ca să înregistreze somnul participanților, activitatea lor fizică și obiceiurile alimentare.
„A fost o provocare să aplicăm somnului și cronobiologiei (n. r. acea parte a biologiei care studiază și observă modele comportamentale la organisme vii) la medicină din cauza lipsei de metode de măsurare a tiparelor zilnice de comportament uman", a spus cercetătoarea.
La cercetare au participat 31 de adulți supraponderali, cu vârsta medie de 36 de ani. 90% dintre subiecți au fost femei. Acestea au fost înscrise într-un studiu de pierdere în greutate și puteau mânca doar la anumite ori din zi.
Toți participanții purtau un dispozitiv electronic în zona bazinului care măsura timpul petrecut făcând sport sau stând, dar și un ceas inteligent care a evaluat partea din studiu legată de somn. Acestora li s-a cerut să folosească o aplicație telefonică ca să fotografieze toate mesele și gustările pe parcursul zilei.
Concluzii? S-a descoperit că, în medie, participanții au consumat alimente de-a lungul a 11 ore în timpul zilei și au dormit aproximativ 7 ore pe noapte.
Cei care au mâncat mai târziu s-au culcat mai târziu, dar au dormit aproximativ aceeași perioadă ca aceia care au servit masa mai devreme. Potrivit sursei citate, timpul mai târziu a fost asociat cu un indice de masă corporală mai mare și cu o grăsime corporală mai mare.
Plecând de la ideea că telefoanele inteligente care monitorizează zilnic activitatea sunt deja un aspect uzual în viața noastră, cercetătoarea Adnin Zaman consideră că „ar putea fi în curând posibil să luăm în considerare calendarul comportamentelor pe parcursul a 24 de ore în modul în care ne apropiem de prevenirea și tratamentul obezității".
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.