Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ce beneficii uimitoare are această plantă și cum se prepară siropul.
A început sezonul pădădiilor şi sunt prezente absolut peste tot.
Pe lângă culoarea pe care o oferă tuturor locurilor în care cresc, păpădiile au efecte terapeutice foarte puternice.
Încă din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile româneşti, mierea sau siropul de păpădie au fost folosite drept tratement naturist, tradiție care se păstrează char şi în ziua de azi.
Doamna Floarea și nepoata ei, Alexandra, fac sirop de păpădie, iar reţeta nu este complicată. Singura condiție este că rețeta trebuie respectată cu stricteţe.
În plus, secretul este ca păpădia să fie culeasă înainte de prânz. În Mureș, siropul de păpădie este un medicament natural considerat o comoară.
"Sunt mai aromate şi mai concentrate. După-masă, păpădia deja începe să se închidă. Facem un sirop mai concentrat. Trebuie 110 flori de păpădie. Se toarnă un litru de apă, după care se pun la fiert. Îl punem în sticluţe mai mici şi îl lăsăm să se răcească. După care se poate lua dimineaţa câte o linguriţă, ori se dizolvă într-o cană de apă", spune doamna Floarea, pentru Observator News.
"Amestecăm păpădiile şi lăsăm până fierbe. Are un miros foarte plăcut şi deja culoarea s-a făcut galbenă", a completat Alexandra.
Nu doar floarea păpădiei are proprietăţi terapeutice.
Frunzele se pot folosi la salată, iar rădăcina este bună pentru ceai.
"Conţine vitamina A, B, C, D, toate proprietăţile bune şi în special pentru copii.
Hepatită, pentru stomac.
La ficat, la stomac, la inimă, la toate e bună", spun oamenii.
"Un element bun în lupta împotriva arterosclerozei şi în lupta împotriva cancerului. Păpădiile conţin foarte mult potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi este un tonic energizant pentru organism", spune Liviu Todoran, specialist în alimentație publică.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.