Spirulina, superalimentul care conține mii de vitamine și microelemente: Beneficii și utilizări

Spirulina este un superaliment care conține peste 2000 de vitamine și microelemente
Ce este spirulina, care sunt beneficiile ei, cu ce este diferită de chlorella și cum să o incluzi corect în dieta ta?
Spirulina conține tocoferol (vitamina E), beta-caroten (precursor al vitaminei A), acid nicotinic (aparține vitaminelor B), calciu, potasiu, magneziu, fier și multe altele.
Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații
Datorită compoziției sale bogate, spirulina are o valoare nutritivă ridicată și este o componentă excelentă a unei alimentații sănătoase.
Proprietăți utile ale spirulinei
Spirulina are o gamă largă de proprietăți utile și este potrivită pentru aproape toată lumea:.
1. Normalizează microflora intestinală.
2. Întărește sistemul imunitar.
3. Reduce nivelul de colesterol „rău” și trigliceride
4. Fiind bogată în proteine vegetale, spirulina este populară printre persoanele care țin o dietă pe bază de plante. Cu toate acestea, înainte de a mânca alge, este bine să consulți un specialist, care te va ajuta să le integrezi corect în dietă.
Aminoacizii, din care corpul uman construiește molecule de proteine, reprezintă aproximativ 70% din greutatea spirulinei.
5. Algele ajută la menținerea echilibrului de oligoelemente importante pentru funcționarea normală a organismului.
6. Spirulina este o sursă excelentă de vitamina B12, care este necesară, în special, persoanelor care nu consuma produse de origine animală.
7. Are proprietăți oncoprotectoare datorită conținutului de ficocianina, care este un antioxidant puternic. Potrivit cercetărilor, această substanță are capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase.
8. Normalizează nivelul zahărului din sânge
9. Are un efect benefic asupra stării pielii. Spirulina este folosită nu doar ca supliment alimentar pentru detoxifierea corpului, ci și în cosmetică. Din spirulină se fac măști și împachetări corporale. Algele curăță, întăresc și împrospătează pielea.
Cum să alegi spirulina și să o includă în dietă?
Atunci când alegi spirulina, este important să acorzi atenție calității. Algele tind să acumuleze diverși contaminanți (inclusiv metale grele) din mediul în care cresc, așa că alege produse de la producători cunoscuți și de încredere.
Spirulina se ia doar după consultarea unui medic și în doze mici pentru a studia reacția individuală a organismului. În continuare, trebuie să crești treptat cantitatea de alge și să monitorizezi starea corpului.
Produsele cu spirulina se găsesc sub forma de pulbere sau pastile. Este recomandat să adaugi pulbere de alge în mâncare, iar pastilele presate se iar înainte de mese ca supliment alimentar.
Medicii recomandă să iei spirulină într-un curs și este important să-ți monitorizezi cantitatea de lichid care intră în organism: 40 ml de apă la 1 kg de greutate corporală.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.