Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații
Moringa completează lista super-alimentelor populare care include matcha, spirulină și chlorella.
Moringa Oleifera este o plantă unică cu efect tonic, curativ și detoxifiant, originară din India, plasată în topul super-alimentelor. Îți spunem exact pentru ce este utilă moringa, cum să o folosești și ce contraindicații are.
Moringa este un copac originar din India, care acum este cultivat activ și în Asia, Africa și America de Sud. În întreaga lume, moringa a câștigat popularitate datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate.
Conține o porție generoasă de antioxidanți, proteine sănătoase, beta-caroten, aminoacizi și diverși compuși fenolici. De asemenea, această plantă este o sursă excelentă de vitamina A, vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B6, acid ascorbic (vitamina C), precum și calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc.
Uleiul vegetal este obținut din semințele de moringa, care este folosit nu doar în diferite rețete, ci și în cosmetologie. Produsele cosmetice, pe bază de ulei și extract de moringa, ajută la îmbunătățirea semnificativă a stării pielii și a părului, protejându-le de radicalii liberi și de deshidratare. Adesea, cosmeticele cu moringa sunt folosite pentru a combate inflamația pielii.
Moringa conține niazimicină, un compus care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, poate ameliora unele boli precum constipația, gastrita și colita ulceroasă. Datorită proprietăților sale antibacteriene, moringa ajută la suprimarea creșterii microorganismelor patogene, iar conținutul ridicat de vitamine B îmbunătățește digestia.
Calciul și fosforul din compoziția sa întăresc oasele. Iar antioxidanții puternici găsiți în extractul de moringa pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la scăderea nivelului de glucoză din sânge și ajută organismul să absoarbă fierul pentru a combate anemia.
Antioxidanții din extractul de frunze de moringa au proprietăți antiinflamatorii și încetinesc îmbătrânirea organismului. Iar vitaminele B și antioxidanții din moringa reduc nivelul de colesterol rău din sânge.
Cum se ia moringa?
Este de remarcat faptul că aproape toate părțile acestui copac - frunze, tulpini, semințe - sunt comestibile. Moringa se vinde sub formă de pulbere, pastile, capsule, ceai, ulei, semințe în magazinele specializate și pe internet.
Frunzele de moringa, uscate sub formă de pudră sunt foarte populare. Ele pot fi folosite ca supliment alimentar, adăugând la bolurile pentru smoothie, cereale, supe, smoothie-uri, iaurturi naturale.
Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?
Frunzele uscate de moringa pot fi preparate ca ceai, în timp ce frunzele proaspete constituie o bază excelentă pentru salată.
Important! Sub orice formă vei lua moringa, consultă, mai întâi, medicul, citește recomandările de dozare și, de asemenea, acordă atenție calității produsului. Cumpără moringa de la producători și citește cu atenție informațiile de pe etichetă.
Contraindicațiile moringa
Deoarece moringa ajută la scăderea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu hipotensiune arterială și zahăr scăzut în sânge, deoarece acest lucru poate agrava problema.
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
De asemenea, Moringa nu este recomandată femeilor însărcinate. Alte posibile contraindicații trebuie clarificate cu un medic.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Plante medicinale uitate, cu beneficii puternice pentru rinichi, sânge sau tuse
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
