Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații
Moringa completează lista super-alimentelor populare care include matcha, spirulină și chlorella.
Moringa Oleifera este o plantă unică cu efect tonic, curativ și detoxifiant, originară din India, plasată în topul super-alimentelor. Îți spunem exact pentru ce este utilă moringa, cum să o folosești și ce contraindicații are.
Moringa este un copac originar din India, care acum este cultivat activ și în Asia, Africa și America de Sud. În întreaga lume, moringa a câștigat popularitate datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate.
Conține o porție generoasă de antioxidanți, proteine sănătoase, beta-caroten, aminoacizi și diverși compuși fenolici. De asemenea, această plantă este o sursă excelentă de vitamina A, vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B6, acid ascorbic (vitamina C), precum și calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc.
Uleiul vegetal este obținut din semințele de moringa, care este folosit nu doar în diferite rețete, ci și în cosmetologie. Produsele cosmetice, pe bază de ulei și extract de moringa, ajută la îmbunătățirea semnificativă a stării pielii și a părului, protejându-le de radicalii liberi și de deshidratare. Adesea, cosmeticele cu moringa sunt folosite pentru a combate inflamația pielii.
Moringa conține niazimicină, un compus care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, poate ameliora unele boli precum constipația, gastrita și colita ulceroasă. Datorită proprietăților sale antibacteriene, moringa ajută la suprimarea creșterii microorganismelor patogene, iar conținutul ridicat de vitamine B îmbunătățește digestia.
Calciul și fosforul din compoziția sa întăresc oasele. Iar antioxidanții puternici găsiți în extractul de moringa pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la scăderea nivelului de glucoză din sânge și ajută organismul să absoarbă fierul pentru a combate anemia.
Antioxidanții din extractul de frunze de moringa au proprietăți antiinflamatorii și încetinesc îmbătrânirea organismului. Iar vitaminele B și antioxidanții din moringa reduc nivelul de colesterol rău din sânge.
Cum se ia moringa?
Este de remarcat faptul că aproape toate părțile acestui copac - frunze, tulpini, semințe - sunt comestibile. Moringa se vinde sub formă de pulbere, pastile, capsule, ceai, ulei, semințe în magazinele specializate și pe internet.
Frunzele de moringa, uscate sub formă de pudră sunt foarte populare. Ele pot fi folosite ca supliment alimentar, adăugând la bolurile pentru smoothie, cereale, supe, smoothie-uri, iaurturi naturale.
Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?
Frunzele uscate de moringa pot fi preparate ca ceai, în timp ce frunzele proaspete constituie o bază excelentă pentru salată.
Important! Sub orice formă vei lua moringa, consultă, mai întâi, medicul, citește recomandările de dozare și, de asemenea, acordă atenție calității produsului. Cumpără moringa de la producători și citește cu atenție informațiile de pe etichetă.
Contraindicațiile moringa
Deoarece moringa ajută la scăderea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu hipotensiune arterială și zahăr scăzut în sânge, deoarece acest lucru poate agrava problema.
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
De asemenea, Moringa nu este recomandată femeilor însărcinate. Alte posibile contraindicații trebuie clarificate cu un medic.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Plante medicinale uitate, cu beneficii puternice pentru rinichi, sânge sau tuse
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.

