Studiu: La restaurant, numărul caloriilor trecut în meniu scade consumul de mâncare

Cercetătorii au descoperit, în urma unui experiment, că la restaurantele în ale căror meniuri sunt notate și caloriile felurilor de mâncare, clienții comandă, în medie, cu 3% mai puține...
Aperitivele grele și grase nu ar fi la mare căutare la restaurante dacă în meniuri ar fi trecut numărul caloriilor.
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Cornell au realizat un experiment randomizat și au descoperit că la mesele la restaurante cu servicii complete, în ale căror meniuri notate caloriile, clienții au comandat mese cu 3% mai puține calorii - cu aproximativ 45 de calorii mai puțin - decât cei care au avut la îndemână meniuri fără informații calorice.
Clienții au comandat mai puține calorii la aperitive și antree, dar comenzile lor la desert și cele de băuturi au rămas la fel.
„Chiar dacă ești o persoană educată care mănâncă foarte mult în oraș și este conștientă de nutriție, încă pot exista lucruri surprinzătoare în materiel de numărul caloriilor", a explicat co-autorul studiului John Cawley, profesor de analiză și management al politicilor la Colegiul de Ecologie Umană.
Nici bucătarii nu știau câte calorii sunt în bucate
Chiar și bucătarii de la restaurantele incluse în studiu au fost surprinși de numărul mare de calorii din unele feluri de mâncare, cum ar fi o supă de roșii / sandviș cu brânză la grătar. „Ei ar fi spus că este unul dintre produsele cu puține calorii din meniu", a declarat co-autorul Alex Susskind, profesor asociat de operațiuni, tehnologia și managementul informației la Școala de Administrație Hotelieră.
Constatările vin într-un moment în care cel mai mulți dintre americani nu au o estimare precisă a numărului de calorii pe care le consumă, deoarece o treime din alimentele lor sunt preparate în afara casei. În același timp, criza de obezitate din America a atins proporții epidemice; prevalența obezității la adulți s-a triplat aproape în ultimii 50 de ani, la aproape 40% din populație în 2016.
Clienții au apreciat schimbarea
Studiul a constatat, de asemenea, că clienții au apreciat valoarea informațiilor legate de calorii informațiile despre calorii. 10% dintre subiecți au apreciat meniurilor cu valorile calorice notate în ele. „Este clar că oamenii apreciază aceste informații", a spus Cawley.
Și nu a existat nici un dezavantaj pentru restaurante. Veniturile, profitul și costul forței de muncă au rămas neschimbate.
„Este o politică ieftină de pus în practică, iar faptul că există o reducere a cantității de calorii comandate face ca aceasta să fie atrăgătoare", a spus Cawley, citat de sciencedaily.com.
Studiul, „Impactul dezvăluirii informațiilor asupra comportamentului consumatorilor", a fost lansat în august de Biroul Național de Cercetare Economică iar co-autor este și fostul consilier de doctorat al lui Cawley, Barton Willage, care este acum profesor asistent de economie la Universitatea de Stat din Louisiana.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!