Studiu: La restaurant, numărul caloriilor trecut în meniu scade consumul de mâncare

Cercetătorii au descoperit, în urma unui experiment, că la restaurantele în ale căror meniuri sunt notate și caloriile felurilor de mâncare, clienții comandă, în medie, cu 3% mai puține...
Aperitivele grele și grase nu ar fi la mare căutare la restaurante dacă în meniuri ar fi trecut numărul caloriilor.
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Cornell au realizat un experiment randomizat și au descoperit că la mesele la restaurante cu servicii complete, în ale căror meniuri notate caloriile, clienții au comandat mese cu 3% mai puține calorii - cu aproximativ 45 de calorii mai puțin - decât cei care au avut la îndemână meniuri fără informații calorice.
Clienții au comandat mai puține calorii la aperitive și antree, dar comenzile lor la desert și cele de băuturi au rămas la fel.
„Chiar dacă ești o persoană educată care mănâncă foarte mult în oraș și este conștientă de nutriție, încă pot exista lucruri surprinzătoare în materiel de numărul caloriilor", a explicat co-autorul studiului John Cawley, profesor de analiză și management al politicilor la Colegiul de Ecologie Umană.
Nici bucătarii nu știau câte calorii sunt în bucate
Chiar și bucătarii de la restaurantele incluse în studiu au fost surprinși de numărul mare de calorii din unele feluri de mâncare, cum ar fi o supă de roșii / sandviș cu brânză la grătar. „Ei ar fi spus că este unul dintre produsele cu puține calorii din meniu", a declarat co-autorul Alex Susskind, profesor asociat de operațiuni, tehnologia și managementul informației la Școala de Administrație Hotelieră.
Constatările vin într-un moment în care cel mai mulți dintre americani nu au o estimare precisă a numărului de calorii pe care le consumă, deoarece o treime din alimentele lor sunt preparate în afara casei. În același timp, criza de obezitate din America a atins proporții epidemice; prevalența obezității la adulți s-a triplat aproape în ultimii 50 de ani, la aproape 40% din populație în 2016.
Clienții au apreciat schimbarea
Studiul a constatat, de asemenea, că clienții au apreciat valoarea informațiilor legate de calorii informațiile despre calorii. 10% dintre subiecți au apreciat meniurilor cu valorile calorice notate în ele. „Este clar că oamenii apreciază aceste informații", a spus Cawley.
Și nu a existat nici un dezavantaj pentru restaurante. Veniturile, profitul și costul forței de muncă au rămas neschimbate.
„Este o politică ieftină de pus în practică, iar faptul că există o reducere a cantității de calorii comandate face ca aceasta să fie atrăgătoare", a spus Cawley, citat de sciencedaily.com.
Studiul, „Impactul dezvăluirii informațiilor asupra comportamentului consumatorilor", a fost lansat în august de Biroul Național de Cercetare Economică iar co-autor este și fostul consilier de doctorat al lui Cawley, Barton Willage, care este acum profesor asistent de economie la Universitatea de Stat din Louisiana.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.