Studiu: La restaurant, numărul caloriilor trecut în meniu scade consumul de mâncare
Cercetătorii au descoperit, în urma unui experiment, că la restaurantele în ale căror meniuri sunt notate și caloriile felurilor de mâncare, clienții comandă, în medie, cu 3% mai puține...
Aperitivele grele și grase nu ar fi la mare căutare la restaurante dacă în meniuri ar fi trecut numărul caloriilor.
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Cornell au realizat un experiment randomizat și au descoperit că la mesele la restaurante cu servicii complete, în ale căror meniuri notate caloriile, clienții au comandat mese cu 3% mai puține calorii - cu aproximativ 45 de calorii mai puțin - decât cei care au avut la îndemână meniuri fără informații calorice.
Clienții au comandat mai puține calorii la aperitive și antree, dar comenzile lor la desert și cele de băuturi au rămas la fel.
„Chiar dacă ești o persoană educată care mănâncă foarte mult în oraș și este conștientă de nutriție, încă pot exista lucruri surprinzătoare în materiel de numărul caloriilor", a explicat co-autorul studiului John Cawley, profesor de analiză și management al politicilor la Colegiul de Ecologie Umană.
Nici bucătarii nu știau câte calorii sunt în bucate
Chiar și bucătarii de la restaurantele incluse în studiu au fost surprinși de numărul mare de calorii din unele feluri de mâncare, cum ar fi o supă de roșii / sandviș cu brânză la grătar. „Ei ar fi spus că este unul dintre produsele cu puține calorii din meniu", a declarat co-autorul Alex Susskind, profesor asociat de operațiuni, tehnologia și managementul informației la Școala de Administrație Hotelieră.
Constatările vin într-un moment în care cel mai mulți dintre americani nu au o estimare precisă a numărului de calorii pe care le consumă, deoarece o treime din alimentele lor sunt preparate în afara casei. În același timp, criza de obezitate din America a atins proporții epidemice; prevalența obezității la adulți s-a triplat aproape în ultimii 50 de ani, la aproape 40% din populație în 2016.
Clienții au apreciat schimbarea
Studiul a constatat, de asemenea, că clienții au apreciat valoarea informațiilor legate de calorii informațiile despre calorii. 10% dintre subiecți au apreciat meniurilor cu valorile calorice notate în ele. „Este clar că oamenii apreciază aceste informații", a spus Cawley.
Și nu a existat nici un dezavantaj pentru restaurante. Veniturile, profitul și costul forței de muncă au rămas neschimbate.
„Este o politică ieftină de pus în practică, iar faptul că există o reducere a cantității de calorii comandate face ca aceasta să fie atrăgătoare", a spus Cawley, citat de sciencedaily.com.
Studiul, „Impactul dezvăluirii informațiilor asupra comportamentului consumatorilor", a fost lansat în august de Biroul Național de Cercetare Economică iar co-autor este și fostul consilier de doctorat al lui Cawley, Barton Willage, care este acum profesor asistent de economie la Universitatea de Stat din Louisiana.
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
