7 alimente pe care un nutriționist nu le-ar consuma niciodată
Există multe alimente pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată, deoarece prezintă un risc mare de otrăvire și infecții.
Uneori, alimentele despre care credem că sunt sănătoase, în realitate, pot fi dăunătoare. Fie din cauza compoziției lor, fie din cauza modului în care am decis să le consumăm. Spre exemplu, există multe alimente din mare pe care este esențial să le pregătim și să le gătim bine înainte de a le băga în gură, întrucât altfel, ne putem îmbolnăvi!
1. Stridii crude, un aliment potențial dăunător
În ultimii ani, cazurile persoanelor afectate de vibrioză au crescut. Această boală este cauzată de bacteria Vibrio vulnicus găsită în zonele de coastă în care trăiesc stridiile.
Acționând ca un filtru pentru apa de mare, stridiile pot găzdui această bacterie și mai târziu ne infectează atunci când le consumăm crude. De aceea este necesar să le pregătești și să le gătești corespunzător.
2. Suc proaspăt stors
Unii nutriționiști consideră că sucul proaspăt stors, în ciuda faptului că este abia preparat, se poate contamina cu ușurință cu viruși și bacterii atunci când nu avem o igienă adecvată (mâinile și fructele nu sunt spălate sau trec prin mai multe mâini).
În același timp, sucul conține o mulțime de zaharuri, care, consumate în exces, pot provoca patologii metabolice, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences.
3. Carne mediu făcută
Carnea gătită insuficient poate fi contaminată cu Echerichia coli, Salmonella și alte bacterii.
4. Boabe încolțite
Potrivit experților, E. coli și Salmonella sunt responsabile pentru majoritatea infecțiilor asociate cerealelor încolțite în Statele Unite. Consumul de boabe încolțite poate provoca infecții intestinale și ale tractului urinar.
5. Lapte proaspăt muls
Produsele nepasteurizate - cum ar fi laptele proaspăt muls - pot fi dăunătoare sănătății. Există un risc ridicat ca acestea să fie contaminate cu bacterii precum Listeria monocytogenes. Listerioza, cauzată de această bacterie, poate provoca meningită, pneumonie și avort spontan. De aceea, evită să bei lapte proaspăt muls.
Citește și 7 alimente bune pentru creier care cresc concentrarea
6. Mezeluri
Cercetările au arătat că mezelurile conțin nitrați cauzatori de cancer. În plus, 1 kilogram de cârnați conține aproximativ 40% mai multă sare și 50% mai multă grăsime decât 1 kilogram de carne de vită crudă. Prin urmare, este important să eviți consumul lor des și în cantități mari.
7. Fructe și legume gata tăiate
În supermarketuri, la mare căutare sunt fructele și legumele gata tăiate și ambalate. Însă, nu trebuie uitat că bacteriile, virusurile și ciupercile sunt microscopice și că nu toată lumea se spală pe mâini.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
