Alimente care ne vor ajuta să reducem consumul de zahăr. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Există oricum și un înlocuitor
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre zahăr, acest drog pe care îl folosim zilnic în cantități...
Cu ce înlocuim zahărul? Dați-ne câteva trucuri prin care să păcălim cumva folosirea zahărului când ne este poftă de ceva dulce.
„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele. Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.
Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr. Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie. În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a spus Anca Alungulesei într-un interviu pentru DC News.
Citește continuarea pe DC News și află care sunt alimentele care ne mențin tineri mai mult timp, dar și alte secrete despre dietă.
-
Consumul de ciuperci, beneficii și riscuri majore în sezonul de toamnă28.10.2025, 15:47
-
-
Ce trebuie să știi despre exsudatul faringian. Dr. Mihai Craiu, lămuriri28.10.2025, 14:20
-
-
Cine e Ștefania Szabo, medicul găsit decedat la 37 de ani28.10.2025, 13:06
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
