Alimentele care îți hrănesc bacteriile "bune" din intestin

Miliardele de bacterii din intestin au un rol vital în menținerea sănătății. Anumite alimente pot avea efecte benefice asupra mictobiotei intestinale.
Experții recomandă consumul de alimente vegetale pentru a favoriza bacteriile bune din intestin.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Medical Tzu-Chi, persoanele care urmează o dietă vegană sau vegetariană au o microbiotă intestinală diferită de omnivore. Explicația ar putea fi faptul că dietele vegane pot furniza mai multe fibre. Când crești aportul de fibre prin plante,sporești creșterea bacteriilor benefice, care au efecte anti-patogene și antiinflamatorii, precum și protecție cardiovasculară.
Oamenii de știință afirmă că printre cele mai benefice alimente pentru bacteriile intestinale, se numără: rădăcina de cicoare, praz, varza, năut, linte și fasole, deoarece sunt alimente super bogate în fibre, care servesc și ca prebiotice.
Studiul integral, aici.
-
Antidepresivele, efecte secundare22.10.2025, 20:11
-
Finanțarea spitalelor, modificată. Horațiu Moldovan (CNAS), precizări22.10.2025, 18:30
-
-
Cancerul, diagnosticat tardiv22.10.2025, 17:19
-
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.