Alimentele care îți hrănesc bacteriile "bune" din intestin
Miliardele de bacterii din intestin au un rol vital în menținerea sănătății. Anumite alimente pot avea efecte benefice asupra mictobiotei intestinale.
Experții recomandă consumul de alimente vegetale pentru a favoriza bacteriile bune din intestin.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Medical Tzu-Chi, persoanele care urmează o dietă vegană sau vegetariană au o microbiotă intestinală diferită de omnivore. Explicația ar putea fi faptul că dietele vegane pot furniza mai multe fibre. Când crești aportul de fibre prin plante,sporești creșterea bacteriilor benefice, care au efecte anti-patogene și antiinflamatorii, precum și protecție cardiovasculară.
Oamenii de știință afirmă că printre cele mai benefice alimente pentru bacteriile intestinale, se numără: rădăcina de cicoare, praz, varza, năut, linte și fasole, deoarece sunt alimente super bogate în fibre, care servesc și ca prebiotice.
Studiul integral, aici.
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
-
Schimbări majore în diagnosticul hipertensiunii arteriale21.12.2025, 20:55
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
