Alimentele care-ți prelungesc viața: mai simplu decât ai crezut
Noile cercetări susțin că unele alimente îți pot prelungi viața.
Publicat online, de jurnalul Circulation, studiul a reunit datele privind dieta și mortalitatea de la mai mult de două milioane de persoane, care au fost urmăriți până la 30 de ani.
Persoanele care au consumat două fructe și trei porții de legume zilnic au avut un risc cu 12% mai mic de a muri de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care au consumat doar două porții de fructe sau legume zilnic.
De asemenea, au avut un risc cu 10% mai mic de deces din cauza cancerului și un risc cu 35% mai mic de deces din cauza bolilor respiratorii.
Fructele și legumele sunt surse bune de potasiu, consumul mare fiind legat de scăderea tensiunii arteriale.
De asemenea, conțin fibre și compuși numiți polifenoli care pot descuraja acumularea periculoasă de plăci și cheaguri de sânge.
Dar legumele cu amidon, cum ar fi cartofii, mazărea și porumbul nu au oferit beneficii de longevitate; nici sucurile de fructe.
Alegerile mai sănătoase includ verdeață cu frunze, morcovi, fructe de pădure și citrice.
-
4 sfaturi simple pentru un somn de calitate18.11.2025, 23:45
-
Gripa aviară H5N5 ajunge la oameni. Ce riscuri prezintă pentru populație18.11.2025, 22:07
-
Un simplu tratament de canal poate reduce riscul de infarct și diabet18.11.2025, 21:58
-
Ce trebuie să știi despre postul cu apă18.11.2025, 20:34
-
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
