Avocado, beneficii pentru sănătatea inimii
Cercetătorii descoperă o vastă gamă de beneficii la avocado legate de combinația spectaculoasă a fructului de grăsimi speciale și...
Beneficiile avocado includ îmbunătățirea colesterolului, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, vă ajută să mențineți nivelul optim de zahăr din sânge, scăderea inflamației și protejarea ochilor și a articulațiilor. Avocado te ajută chiar să absoarbi substanțial mai mulți nutrienți și fitochimici din alimentele pe care le consumi alături, notează University Health News.
Avocado conține o varietate densă de substanțe nutritive esențiale și fitochimice importante
Avocado Hass, cel mai des consumat avocado din lume, conține o varietate densă de nutrienți esențiali și fitochimice importante. O jumătate de avocado (68 g) conține 114 calorii și oferă următoarele substanțe nutritive și fitochimice:
fibre dietetice (4,6 g)
potasiu (345 mg)
magneziu (19,5 mg)
vitamina A (43 μg)
vitamina C (6,0 mg)
vitamina E (1,3 mg)
vitamina K1 (14 μg)
folat (60 mg)
vitamina B-6 (0,2 mg)
niacină (1,3 mg)
acid pantotenic (1,0 mg)
riboflavină (0,1 mg)
colină (10 mg)
luteină / zeaxantină (185 μg)
fitosteroli (57 mg)
acizi grași cu un conținut ridicat de monoasaturați (6,7 g)
Beneficii
Înainte de a explora beneficiile specifice de avocado, rețineți rezultatele unui studiu recent care a arătat că persoanele care mănâncă avocado sunt mai sănătoase decât cele care nu. Mâncătorii de avocado au tendința de a consuma în mod semnificativ mai multe substanțe nutritive frecvente - fibre dietetice, vitaminele K și E, potasiu și magneziu - conform datelor din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2001-2006) cu privire la aportul alimentar de 14.484 Adulți din SUA. De asemenea, studiul a descoperit că cei care mănâncă avocado au un colesterol HDL mai mare, ceea ce reprezintă forma bună, protectoare a colesterolului, asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Nu numai că, mâncătorii de avocado aveau un risc semnificativ mai mic pentru sindromul metabolic, precursorul diabetului și al bolilor de inimă. În cele din urmă, studiul a arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să cântărească mai puțin și au circumferințe mai mici ale IMC și talie mai mici, chiar dacă aportul total de grăsimi este mai mare. Desigur, acest studiu nu dovedește că toate aceste avantaje pentru sănătate se datorează direct beneficiilor avocado (un astfel de studiu ar fi practic imposibil), dar demonstrează că poate juca un rol important în viața sănătoasă și în hrănirea optimă
Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară
Cel puțin opt studii clinice preliminare au demonstrat în mod constant beneficii pozitive pentru avocado asupra sănătății inimii și vaselor de sânge. Într-unul dintre cele mai recente studii pentru a arăta cum avocado reduce riscul de boli cardiovasculare, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele unui avocado pe zi asupra factorilor de risc cardiovascular la adulți supraponderali și obezi cu colesterol LDL crescut. Includerea fructului în dietă a scăzut semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și alți factori de risc asociați colesterolului (cum ar fi apoB și raportul LDL / HDL). Comparativ cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi care nu conține avocado, dar același număr de calorii totale, dieta avocado, care a fost considerată moderată în grăsimi, a dus la o reducere semnificativ mai mare a colesterolului LDL. Alte studii au arătat, de asemenea, scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun), pe lângă îmbunătățiri ale colesterolului total și LDL.
Grăsimile, nutrienții esențiali și fitochimicele avocado joacă fiecare un rol în capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii și vaselor de sânge. Unii dintre nutrienții avocado sunt antioxidanți puternici și antiinflamatoare. Alți compuși din avocado blochează absorbția colesterolului din intestine și încă alte componente ale avocadoului scad homocisteina, un factor important de risc cardiovascular.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
