Beneficiile pentru sănătate ale cafelei negre
Există vești bune pentru toți cei care beau cafea neagră. Cafeaua nu este bună doar pentru pentru a începe ziua plin de energie, ci oferă numeroase beneficii pentru...
La fel ca alcoolul și ciocolata, cafeaua are o reputație din punct de vedere istoric. Din fericire, un număr tot mai mare de studii recente au început să arate potențialele sale beneficii pentru sănătate, notează Livestrong.
Antioxidanti si nutrienti
Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, Joy Dubost, susține că, pe baza cantității de cafea consumată de americani, este una dintre cele mai mari surse de antioxidanți din dieta lor. Pe lângă antioxidanți, cafeaua conține nutrienți esențiali crom, potasiu, niacină, vitamina E și magneziu. Consumul de cafea singur poate furniza până la 8 la sută din necesarul de crom. Cromul joacă un rol în controlul glicemiei și, eventual, în reducerea LDL-ului sau a colesterolului rău. La fel ca ceaiul, cafeaua conține compuși chimici ai plantelor, în special flavonoide, care au fost legate de un risc redus de boală cronică
Funcție cognitivă îmbunătățită
Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică și dieteticianul înregistrat Joan Salge Blake spune că el consideră că funcția cognitivă crescută este una dintre cele mai sănătoase avantaje ale cafelei. Un studiu publicat în "American Journal of Epidemiology", în 2002, a constatat că băutul cafelei, precum și utilizarea de cofeină pe viață, pot fi corelate cu performanțe mai bune la testele cognitive la femei. Pentru bărbați, consumul de cafea este legat de declinul cognitiv mai lent. În general, cafeaua poate reduce atât deficiența cognitivă cât și cea motorie asociată cu îmbătrânirea.
Risc redus de diabet
Cafeaua conține ingrediente care scad glicemia și cresc ritmul metabolic în repaus, reducând riscul de diabet. În plus, nutrienții din cafea ajută corpul tău să folosească insulină, un hormon necesar pentru a utiliza și depozita zahărul pe care îl obțineți din alimente. Băutorii de cafea, fie din cafea obișnuită, fie decaffeinată, ar putea fi la jumătate din probabilitatea de a dezvolta diabet decât cei care beau puțin sau fără cafea. Asocierea dintre aportul de cafea și diabetul sugerează că fiecare cană de cafea pe care o bei pe zi ar putea duce la o reducere cu 7% a riscului de a dezvolta diabet.
Proprietăți anti-cancer
Institutul Național al Cancerului a raportat că bărbații care beau cafea în mod regulat au mai puține șanse să dezvolte cancer de prostată. O reducere de 60 la sută a riscului de a dezvolta cancer letal de prostată a fost găsită la bărbații care beau 6 sau mai multe căni de cafea pe zi. Chiar și 1 - 3 căni de cafea au redus riscul. Patru sau mai multe căni de cafea pe zi s-au dovedit, de asemenea, utile pentru a reduce incidența cancerului de colon. Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau cafea sunt cu 50% mai puțin susceptibile să dezvolte cancer la ficat decât cei care nu beau. Studii suplimentare au legat consumul de cafea cu rate mai mici de cancer mamar și rectal.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
