Consumul mare de proteine scade riscul de invaliditate
Consumul mai mare de proteine poate reduce riscul de invaliditate la persoanele în vârstă și le ajută să rămână independente mai mult, arată un nou studiu britanic. Proteina dietetică înce...
Mai mult de un sfert (28%) a primit aport de proteine sub normele dietetice recomandate. Mai bine de cinci ani au fost urmăriți participanții și s-a observat că cei care au mâncat mai multe proteine la începutul studiului au fost mai puțin probabil să aibă o invaliditate decât cei care au mâncat mai puține protein.
,,Descoperirile noastre sprijină gândirea curentă cu privire la creșterea aportului zilnic recomandat de proteine pentru a menține o îmbătrânire activă și sănătoasă", a declarat Mendonca, de la Universitatea Nuno din Newcastle, autorul principal al studiului.
Adulții mai în vârstă ar trebui să mănânce aproximativ 1 gram de proteine la fiecare 2,2 kilograme de greutate corporală, informează MedicineNet.com.
Sursele bune de proteine includ carne, pește, ouă, produse lactate, linte și fasole, nuci, tofu și quinoa.
Un factor cheie în procesul de îmbătrânire al oamenilor îl reprezintă îmbătrânirea celulei. Din momentul în care o celulă intră în acest stadiu, ea nu mai este capabilă să se dividă. Când acest lucru se întâmplă, celula transmite semnale organismului care indică sistemului imunitar să elimine celula deteriorată.
Îmbătrânirea poate provoca probleme de sănătate, pe măsură ce corpul nostru se schimbă. Unele afecțiuni devin mai frecvente după o anumită vârstă sau mai grave, dar există cinci modalități surprinzătoare prin care poți să-ți păstrezi sănătatea, în ciuda vârstei. Citește mai multe aici.
Constatările cercetătorilor au fost publicate recent in Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie.
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
