Consumul mare de proteine scade riscul de invaliditate

Consumul mai mare de proteine poate reduce riscul de invaliditate la persoanele în vârstă și le ajută să rămână independente mai mult, arată un nou studiu britanic. Proteina dietetică înce...
Mai mult de un sfert (28%) a primit aport de proteine sub normele dietetice recomandate. Mai bine de cinci ani au fost urmăriți participanții și s-a observat că cei care au mâncat mai multe proteine la începutul studiului au fost mai puțin probabil să aibă o invaliditate decât cei care au mâncat mai puține protein.
,,Descoperirile noastre sprijină gândirea curentă cu privire la creșterea aportului zilnic recomandat de proteine pentru a menține o îmbătrânire activă și sănătoasă", a declarat Mendonca, de la Universitatea Nuno din Newcastle, autorul principal al studiului.
Adulții mai în vârstă ar trebui să mănânce aproximativ 1 gram de proteine la fiecare 2,2 kilograme de greutate corporală, informează MedicineNet.com.
Sursele bune de proteine includ carne, pește, ouă, produse lactate, linte și fasole, nuci, tofu și quinoa.
Un factor cheie în procesul de îmbătrânire al oamenilor îl reprezintă îmbătrânirea celulei. Din momentul în care o celulă intră în acest stadiu, ea nu mai este capabilă să se dividă. Când acest lucru se întâmplă, celula transmite semnale organismului care indică sistemului imunitar să elimine celula deteriorată.
Îmbătrânirea poate provoca probleme de sănătate, pe măsură ce corpul nostru se schimbă. Unele afecțiuni devin mai frecvente după o anumită vârstă sau mai grave, dar există cinci modalități surprinzătoare prin care poți să-ți păstrezi sănătatea, în ciuda vârstei. Citește mai multe aici.
Constatările cercetătorilor au fost publicate recent in Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum scap de pofta de dulce
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.