Cum să slăbești în timpul perimenopauzei
Modificările care apar în timpul perimenopauzei pot fi incomode și frustrante pentru multe femei. Simptomele premenstruale mai accentuate, transpirațiile nocturne și bufeurile, migrenele și schimbările de...
O dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice nu vă pot ajuta doar să pierdeți kilograme în plus, dar vă pot ajuta, de asemenea, să gestionați unele dintre celelalte simptome pe care le întâmpinați, notează Livestong.
Echilibrarea aportului caloric pentru o gestionare sănătoasă a greutății este importantă în orice etapă a vieții , iar menținerea aportului de calorii sub necesar va încuraja pierderea în greutate. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, femeile moderat active între 40 și 50 de ani au nevoie de aproximativ 2.000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea. Pentru a pierde în greutate într-un ritm sigur și durabil de 1 până la 2 kilograme pe săptămână, reduceți aportul de calorii, creșteți nivelul de activitate sau faceți o combinație a ambelor pentru a crea un deficit zilnic de 500 până la 1.000 de calorii.
Dieta
La fel de important ca numărușl de calorii este ceea ce oferă aceste calorii. Când vă reduceți aportul de calorii, asigurați-vă că acestea provin din alimente sănătoase care furnizează toți nutrienții de care are nevoie organismul. Fructele și legumele proaspete furnizează vitamine, minerale, fibre și fitonutrienți. Fibra te ajută să te saturi și să menții sațietatea, astfel încât să te simți sătul cu mai puțină mâncare. Surse de proteine slabe, cum ar fi puiul, peștele și fasolea ajută, de asemenea, să mențineți sațietatea, deoarece proteina este un nutrient mai sațios decât carbohidrați sau grăsimile, potrivit unui studiu publicat în 2008 de „American Journal of Clinical Nutrition". Completați dieta cu lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale, nuci și semințe.
Alimente benefice
În timp ce vă reduceți aportul de calorii, concentrarea pe anumite alimente poate ajuta la scăderea în greutate și poate reduce simptomele perimenopauzei. Dieteticiana Kate Geagan recomandă consumul de alimente bogate în omega-3, cum ar fi somon, nuci și semințe de in pentru a susține o dispoziție sănătoasă. Geagan sugerează, de asemenea, îmbunătățirea aportului de leguminoase, inclusiv fasole și linte, deoarece oferă un plus de fibre și proteine. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii și promovează sațietatea pentru pierderea în greutate, proteinele și fibrele ajută la reglarea zahărului din sânge după mese pentru a evita modificările de dispoziție. De asemenea, sunt bogate în vitaminele B-6 și folat, despre care Geagan spune că sunt cofactori pentru enzimele necesare metabolismului estrogenului.
Alimentele de evitat și sportul
Evitarea anumitor alimente poate fi la fel de importantă pentru pierderea în greutate și reducerea simptomelor de perimenopauză ca și consumul altor alimente. Alimentele precesate cu zaharuri adaugate, cofeina si alcool, care iti pot înrăutății starea de spirit, spune Geagan. Aceste alimente sunt, de asemenea, pline de calorii goale care vor adăuga centimetri în talie.
Pentru a accelera pierderea în greutate și pentru a vă îmbunătății starea de spirit, exercițiile fizice regulate sunt esențiale. Expertul de fitness Maria Luque recomandă femeilor în perimenopauză exerciții de 60 de minute în fiecare zi. Efectuați exerciții cardio la o intensitate moderată sau 50% până la 70% din ritmul cardiac țintit și implicați-vă în antrenamente de rezistență sau Pilates pentru a susține densitatea osoasă sănătoasă, recomandă Luque.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
