Deficiența de calciu, de unde îl obții dacă nu mănânci lactate
Zeci de cercetări arată că organismul preferă să asimileze calciu din alimente, nu din suplimente. Dacă puteți mânca lactate, e ușor, dar dacă sunteți intolerant la lactoză aportul zilnic de calciu...
În medie, adulții au nevoie de aproximativ 1.000 de miligrame de calciu pe zi. Din fericire, există opțiuni în cadrul mai multor grupuri de alimente care pot furniza calciu celor care au deficiență, notează experții de la MedicineNet.com.
Verdețurile sunt o mare sursă de calciu, iar dintre ele cele mai bune sunt gătite spanacul, varza și ridichia. Amatorii de salate pot consuma și napi.
Verdețuri care conțin calciu
Spanacul gătit, varza verde și ridichia conțin, la o porție, circa 200 mg de Calciu
Napii cruzi conțin la o porție 90 mg de Calciu
Printre legume, fasolea albă, în special, este bogată în calciu, la fel ca soia verde (cunoscută și ca edamame). Unele mărci de brânză tofu, făcute cu sulfat de calciu, au mai mult de jumătate din necesarul zilnic într-o porție - verificați mențiunile nutriționale de pe etichetă înainte de a cumpăra.
Conținutul de calciu în leguminoase
Fasolea gătită - o ceașcă are 160 mg de Calciu
Soia verde – o creașcă are 260 mg de Calciu
Brânza tofu – 100 de grame conțin până la 650 mg de Calciu (citiți eticheta!)
Unele semințe și sâmburi cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, bune surse de calciu împreună cu amestecul lor unic de grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați. Pentru cei cu deficiență și nu numai, alegerile includ semințe de susan și tahini (unt de semințe de susan), semințe de chia și amarant. Bucurați-vă de migdale ca o gustare sau de unt de migdale întins pe pâine prăjită.
Conținutul de calciu în semințe și sâmburi cu coajă lemnoasă
Semințe de susan, la 30 de grame: 280 mg de calciu
Tahini, 2 linguri: 100 mg de Calciu
Semințe Chia, 2 linguri: 180 mg de Calciu
Amarant, 1/2 ceașcă crud: 150 mg de Calciu
Unt de migdale, 1 lingură: 90 mg v
Migdale, 20 de sâmburi: 60 mg de Calciu
Dintre fructe, smochinele proaspete și uscate, portocale și rubarba, toate au un conținut de calciu.
Conținutul de calciu în fructe
Smochine uscate, 1/2 ceașcă: 120 mg de Calciu
Smochină proaspătă, o bucată mare: 22 mg de Calciu
Portocală, una medie: 60 mg de Calciu
Rubarba, crudă, 1 cană: 100 mg de Calciu
Dacă totuși doriți să includeți în alimentația dvs. anumite alimente dn categoria lactate, luați în considerare versiunile fără lactoză sau încercați comprimatele cu lactază.
Dintre lactate, este greu să bateți iaurtul simplu la conținutul său de calciu, care este mai mare de 400 mg la 250 de grame de produs.
Rețineți că organismul dumneavoastră are nevoie de vitamina D pentru a procesa calciu și pentru a proteja sănătatea oaselor.
Din cauza faptului că vitamina D este dificil de obținut în mod natural, este necesar să întrebați edicul dacă un supliment ar putea fi benefic pentru dumneavoastră.
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Cum scap de pofta de dulce
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
