Dieta pe bază de plante care te scapă de migrene

Cazul unui bărbat de 60 de ani, din New York, care a scăpat de migrene cu o dietă pe bază de plante i-a făcut pe cercetători să-și pună întrebări privind durerea de cap și...
Suferința unui bărbat de 60 de ani, din New York, SUA, care a încercat o mulțime de soluții ca să scape de migrenele cronice de care suferea de mai bine de 12 ani i-a determinat pe cercetători să analizeze o dietă pe bază de plante ca posibil tratament al durerilor de cap.
Migrenele erau însoțite de sensibilitate la lumină și sunet, greață și vărsături. Acesta s-au redus considerabil după ce a încercat o dietă pe bază de plante -- încărcată cu o mulțime de legume cu frunze de culoare verde închis.
Despre cazul său au scris cercetătorii în jurnalul BMJ Case Reports. „Acest raport sugerează că o dietă alimentară integrală pe bază de plante poate oferi un tratament sigur, eficient și permanent pentru inversarea migrenei cronice”, notează oameni de știință coordonați de dr. David Dunaief, care este specializat în medicină nutrițională.
Un alt specialist - dr. Noah Rosen care conduce Northwell Health's Headache Center din Great Neck, New York - consideră că ”este greu de făcut multe dintr-un raport de caz, [dar] ilustrează importanța tuturor acestor tratamente non-farmacologice, bazate pe dovezi”.
Înainte să ajungă la dieta pe bază de plante, bărbatul a încercat medicamentele de medic, a scos din dietă alimentele care declanșează migrenele - inclusiv ciocolata, brânza, nucile, cofeina și fructele uscate - , a încercat să facă yoga și să mediteze pentru a ameliora durerea.
Migrenele acestuia durau, de regulă, 72 de ore și au inclus și sensibilitate la lumină și sunet, greață și vărsături. Iar severitatea durerii lui era de 10 până la 12 dintr-o scară de 10.
În organism nu avea niveluri ridicate de inflamație sistemică, dar avea un nivel normal de betacaroten în sânge, posibil pentru că mânca zilnic cartofi dulci. Cartofii dulci au un conținut relativ scăzut de substanțe nutritive cunoscute sub numele de carotenoide, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, au explicat autorii, arată medicinenet.com.
Cercetătorii l-au sfătuit să mai mănânce legume cu frunze verzi precum: spanacul, varza kale și cresonul, conțin niveluri ridicate de carotenoide. Iar după două luni de dietă, bărbatul a spus că migrenele lui au fost reduse dramatic -- la doar o zi cu migrenă pe lună și chiar și acea durere de cap era mai puțin severă. În același timp, analizele lui de sânge au arătat o creștere substanțială a nivelului de beta-caroten. După 6 luni, migrenele acestuia au încetat.
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
-
-
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.