Indigestie la câteva ore după masă, ce afecțiuni ascunde
Indigestia la câteva ore după masă poate fi cauzată de diferite afecțiuni. De exemplu, majoritatea intoleranțelor alimentare nu dezvoltă simptome decât la câteva ore după ce ați consumat un alim...
Indigestia este senzația de plin sau arsură în piept, care apare în timp ce mănânci sau câteva ore după aceea. Indigestia poate apărea din orice motiv și uneori cauza poate fi nedeterminată. Indigestia este un simptom obișnuit care poate apărea ocazional, dar devine preocupant ori de câte ori este o parte zilnică a vieții. Supraalimentarea, consumul prea rapid și consumul de alimente picante sau grase pot provoca indigestie. Cea mai mare indigestie este rezultatul excesului de acid care afectează partea din spate a gâtului și a pieptului, notează Livestrong.
Intoleranțe alimentare
Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, simptomele de intoleranță alimentară durează de obicei câteva ore pentru a se dezvolta după ce mâncați un aliment pe care aveți dificultăți în a îl digera. Intoleranța alimentară include intoleranța la lactoză, intoleranța la fructoză și intoleranțele la aditivii alimentari. Lactoza este zahărul care se găsește în produsele lactate care poate provoca dificultăți digestive pentru unele persoane. Simptomele intoleranței la lactoză se pot instala imediat 30 de minute de la consumarea jurnalului, dar durerea poate dura până la două ore. Intoleranța la fructoză este incapacitatea corpului de a descompune și de a absorbi fructoza, zahărul găsit în fructe. Aditivii alimentari pot declanșa o reacție chimică în corpul dvs. care ar putea dura câteva ore pentru a se dezvolta ca simptome ale indigestiei.
Boala de reflux gastroesofagian
Boala de reflux gastroesofagian, numită și GERD, este o afecțiune digestivă care apare atunci când conținutul stomacului se scurge în esofag. Esofagul este tubul care leagă gura de stomac. Produsele chimice dure și acizii din stomac pot provoca arsuri la stomac, durere și disconfort ore după ce mâncați. Fluxul de fond provoacă iritare la mucoasa esofagului și poate expune țesutul moale de dedesubt. PubMed Health afirmă că majoritatea tratamentului se concentrează pe evitarea cofeinei, alcoolului, ciocolatei, roșiilor, citricelor și altor alimente.
Boala vezicii biliare
În unele cazuri, indigestia se poate dezvolta la câteva ore după ce mâncați din cauza bolii vezicii biliare. Boala vezicii biliare apare atunci când vezica biliară se inflamează, dezvoltă pietre sau nămol. Deși 90% din bolile vezicii biliare nu produc simptome, puteți dezvolta arsuri la stomac cronice, balonare și gaze.
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
