Kristen Bell, diagnosticată cu intoleranță la gluten în urmă cu 2 luni
Kristen Bell a primit câteva știri șocante despre sănătate de la medicul său chiar la începutul acestui an. „M-am trezit acum două luni cu boala celiacă”, a declarat actrița pentru Women...
Actrița din The Good Place a fost consultată de un medic homeopat care practică un tratament cu un amestec de medicamente estice și occidentale. "Mi-a spus că am un marker genetic pentru boala celiacă", spune Kristen pentru WomensHealthMagazine.
Actrița spune că pânea a fost un element principal în dieta ei până de curând. „Apropo, trebuie să am carbohidrați pentru că trebuie să memorez 11 pagini de dialog pe zi", spune ea. "Nu pot face asta mâncând spanac și pui." De aceea, chiar și posibilitatea unui diagnostic celiac a fost o perspectivă neplăcută.
Boala celiacă este o afecțiune autoimună în care „sistemul imunitar este anormal de sensibil la gluten, o proteină care se găsește în grâu, secară și orz", conform Institutului Național de Sănătate. Supraactivitatea sistemului imunitar provoacă inflamații, care pot duce la reacții adverse grave în întregul corp.
Soțul lui Kristen, Dax Shepard, are și o boală autoimună. "Sotul meu are si artrita psoriazica si stie ca are o problema cu glutenul. Familia noastră trebuie să fie fără gluten".
Ea a început o dietă de eliminare pentru a elimina glutenul din sistemul său și a scos alte grupuri alimentare problematice. "Am descoperit că am un marker genetic pentru boala celiacă", a spus ea pentru Sănătate. „Cine știe ce înseamnă asta încă, dar experimentez că sunt complet fără gluten, ceea ce este foarte enervant, dar cred că o să-mi ajute eczema."
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
