Lintea, de ce să o consumi. Protecția împotriva bolilor cardiovasculare, printre beneficii

Lintea este unul din cele mai valoroase alimente, recomandate pentru protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Bogată în polifenoli, lintea este apreciată în bucătăria din lumea...
Lintea, acele boabe mici, care se găsesc în culori dierse, inclusiv galben, roșu, verde, maro și negru, sunt deosebit de bogate în compuși cunoscuți sub denumirea de polifenoli, spre deosebire de alte legume.
Acești micronutrienți proveniți din plante sunt considerați de mare ajutor în protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Asta face ca lintea să fie unul din cele mai valoroase alimente, scrie health.harvard.edu.
Se gătește foarte repede
Un alt avantaj al lintei este că nu trebuie să o înmuiați înainte, așa cum este necesar la fasole. Se gătește rapid, de obicei în aproximativ 20 de minute sau mai puțin. De fapt, lintea roșie se gătește în doar cinci minute.
Adăugați o ceașcă de linte la trei cești de apă într-o cratiță și aduceți la fierbere. Odată ce apa începe să fiarbă, lintea este gata; apoi se poate scurge, clătiți în apă rece și utilizați-o în salate. Dacă gătiți mai lintea roșie prea mult, aceasta devine galbenă și foarte moale, cu o textura netedă și fină.
Lintea este foarte populare în bucătăriile din întreaga lume. Dal - linte cu currie - este un cunoscută în toată India. Mujadarra, din Orientul Mijlociu, este un amestec de linte, orez și ceapă, condimentat cu chimen. Francezii folosesc lintea du Puy, un soi verde închis, considerat „caviarul lintei”, în salate și supe.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.