Inflamație: cum scăpați de ea. Alimentația care face diferența

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Seințele de in au efecte benefice în intestin și reduc obezitatea
Seințele de in au efecte benefice în intestin și reduc obezitatea

Inflamația și legătura cu bolile cronice au modificat diete și stiluri de viață. Alimentația, susțin cei de la Harvard Medical School, are un rol esențial în această ecuație.

„Dieta noastră joacă un rol important în inflamația cronică, deoarece bacteriile noastre digestive eliberează substanțe chimice care pot stimula sau suprima inflamația", se arată pe health.harvard.edu.

Tipurile de bacterii din intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm. Unele încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, altele o suprimă.

Sunt multe alimente și băuturi care au fost legate de reducerea inflamației și a bolilor cronice. Acestea sunt:

1. Fructe si legume - majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli (compuși potențial de protecție găsiți în plante).

2. Nuci și semințe - studiile au constatat că consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.

3. Băuturi - polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii; și ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel