Dieta mediteraneană, mai bună pentru femei decât pentru bărbați. Explicații

Angela Sabău |
Data publicării:

Femeile par să aibă mai multe beneficii în urma dietei mediteraneene, decât bărbații. Nu e clar pentru cercetători care este explicația, dar cifrele sunt certe.

Dieta mediteraneană, bogata în fructe și legume, cane slabă și nuci pare să aibe efecte benefie în special entru femeile de pesye 40 de ani. Potrivit unui studiu publicat în revistra Stroke, acest tip de dietă reduce riscul de ccident vascular cerebral, citează Harvard Health Publishing.

Studiul a inclus mai mult de 20.000 de adulți, cu vârste cuprinse între 40 și 77 de ani, care au fost rugați să înregistreze ceea ce mănâncă într-un jurnal de dieta zilnică.

Cercetătorii au comparat apoi dieta și riscul de accident vascular cerebral pe o perioadă de 17 ani.

Femeile, mai „afectate” de dietă, decât bărbații

Participanții la studiu, ai căror alimentație seamănă cel mai mult cu dieta mediteraneană, au avut un risc mai scăzut de accident vascular cerebral în comparație cu alți participanți.

Pentru toți, riscul a fost cu 17% mai mic, dar beneficiul a fost mult mai mare la femei decât la bărbați, cu 22% mai mic riscul pentru femei față de 6% bărbați.

Nu este clar care a fost motivul pentru această diferența, dar cercetătorii au declarat că această constatare necesită mai mult studiu.

Sudiul integral poate fi găst AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel