Nutriţionist: Bananele nu sunt bune la micul dejun

Pentru unii oameni, micul dejun poate fi o adevărată provocare. Din grabă, mulţi se orientează către alimente pe care le pot mânca rapid şi care sunt şi gustoase, de exemplu, bananele. Experţii în...
Bananele sunt o opțiune populară atunci când timpul nu este de partea ta, experţii avertizează însă că nu ar trebui să le consumăm deloc la micul dejun, notează Coventry Telegraph.
Expertul în nutriţie, Dr. Daryl Gioffre, a explicat pentru RSVP Live de ce nu este cea mai înțeleaptă decizie să consumăm banane la prima masă a zilei.
"Bananele par a fi opțiunea perfectă pentru micul dejun, dar, cu o privire mai atentă, veți constata că bananele mâncate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conţin 25% zahăr și acid moderat", a spus medicul.
Potrivit medicului, bananele iți vor oferi un boost de energie, dar în curând te vei simţi obosit și îţi va fi din nou foame.
În schimb, dacă doriţi totuşi să consumaţi banane la micul dejun, medicul recomandă ca acestea să fie asociate cu alte alimente, cum ar fi grăsimile sau condimentele sănătoase.
„Deoarece bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a obține beneficiile potasiului, fibrelor și magneziului", a mai spus medicul.
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.