Sparanghelul, leac pentru mahmureală

Pentru a trata o mahmureală, cercetătorii spun să beți multă apă, să vă odihniți și să mâncați sparanghel. ...
Un nou studiu arată că aminoacizii și mineralele din extractul de sparanghel pot ușura mahmureala și protejează celulele hepatice împotriva toxinelor din alcool, notează Medicinenet.
Cercetătorii de la Institutul de Științe Medicale și Universitatea Națională Jeju din Coreea de Sud au analizat efectul extractelor de lăstari și frunze de sparanghel asupra celulelor hepatice umane și de șobolan
„Toxicitățile celulare au fost semnificativ atenuate ca răspuns la tratamentul cu extracte de frunze și lăstari de sparanghel", a declarat cercetătorul principal B.Y. Kim, într-un comunicat de presă al Institutului Tehnologilor Alimentari. "Aceste rezultate oferă dovezi despre modul în care funcțiile biologice ale sparanghelului pot ajuta la ameliorarea mahmurelii de alcool și protejarea celulelor hepatice."
Cercetătorii au spus că aminoacizii și mineralele benefice au fost găsite în concentrații mai mari în frunze decât lăstarii.
Sparanghelul, o legumă mâncată în multe țări din întreaga lume, a fost folosită de mult timp pentru efectele sale anti-cancer, anti-fungice, antiinflamatorii și diuretice, potrivit studiului din numărul actual al Journal of Food Science.
Sparanghelul este, de asemenea, o bună sursă de acid folic, potasiu, fibre, vitamina B6, vitaminele A și C și tiamina, potrivit comitetului consultativ al sparanghelului din Michigan.
În timp, consumul de alcool cronic provoacă stres oxidativ care duce la afectarea ficatului. Mahmureala poate provoca dureri de cap, greață, diaree și sete.
-
-
Remedii naturiste imediate pentru alergia la ambrozie28.08.2025, 10:44
-
-
-
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.