Cea mai bună rețetă de guacamole. Secretul dezvăluit de Jamie Oliver

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase și vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina B și vitamina E. De asemenea, mai are fibre (6.7 grame de fibre / 100 grame). Poate cea mai renumită rețetă cu avocado...
Celebrul bucătar Jamie Oliver are o rețetă proprie de guacamole, gata în doar câteva minute.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
½ o ceapă roșie mică
1-2 ardei iute
3 avocado
1 legătură de coriandru proaspăt
6 roșii cherry
sucul a 2 lămâi verzi
o linguriţă de ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare:
Coace ceapa și scoate seminţele de la un ardei iute, apoi pune compoziţia într-un bol mare. Taie avocado și scoate-i sâmburele. Toacă mărunt avocado și apoi pasează-l. Amestecă pasta cu ceapa şi ardeiul tăiat mărunt.
PENTRU un GUACAMOLE săţios şi parfumat, spală frunzele de coriandru și toacă-le mărunt, apoi amestecă-le cu pasta de mai sus. Adaugă sucul de lămâie şi o linguriţă de ulei, apoi pune sare, după gust, piper negru și încă puțină zeamă de lime.
Avocado, beneficii pentru sănătate
Colesterol mai bun
Mai multe studii au arătat că avocado poate îmbunătăți nivelul colesterolului la unele persoane. Mai exact, cercetările au sugerat că cei care mănâncă avocado au niveluri mai ridicate de colesterol HDL. Niveluri mai ridicate de colesterol HDL sunt asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.
Pierdere în greutate
Deși avocado are un conținut ridicat de calorii, totuși poate oferi beneficii dacă încercați să slăbiți. Textura cremoasă și gustul sărat care provin din grăsimi (sănătoase) vă pot crea senzația de sațietate la masa.
Avocado oferă și fibre. Experții în alimentația sănătoasă și pierderea în greutate recomandă, în general, celor care încearcă să atingă și să mențină o greutate sănătoasă să consume alimente cu fibre pentru a-i ajuta să mănânce mai puțin și să creeze deficitul caloric necesar pentru pierderea în greutate.
Studiile au arătat o asociere între consumul de avocado și greutatea corporală mai mică, IMC mai mic și circumferința scăzută a taliei. Și unele studii limitate au constatat că consumul regulat de avocado poate reduce riscul de supraponderalitate
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.