Chifle fără făină. Rețetă pentru cei care iubesc pâinea și vor să slăbească

Iubim pâinea, asta este clar. Albă sau tradițională, moale în interior, aurie și crocantă în exterior, pâinea albă însoțește felurile principale de mâncare și nu numai. Însă, pentru cei care vor să...
Făina îngrașă?
De fapt, consumul de alimente făcute cu făină nu te îngrașă neapărat, ci consumul excesiv al acestui aliment va duce în cele din urmă la creșterea în greutate.
100g de pâine albă conțin 295 de calorii, deci o felie de pâine făcută numai din făină rafinată conține nu mai puțin de 77 de calorii. De asemenea, făina albă poate contribui la creșterea în greutate deoarece o digerăm rapid. Acest lucru scade senzația de sațietate care ne poate determina să mâncăm mai mult. Totuși, carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Optează mereu pentru „carbohidrați buni”, care nu cresc glicemia prea mult sau prea repede.
Dacă îți place să mănânci pâine, iată o rețetă care va fi pe gustul tău.
Ingrediente
- 3 ouă
- ½ ceașcă de cremă de brânză
- ½ linguriță de drojdie
- un vârf de cuțit de sare
- hârtie de copt
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Separă albușurile și gălbenușurile. Într-un castron, amestecă brânza, drojdia și gălbenușurile, apoi sarea și albușurile într-un alt castron. Combină amestecurile fără să le bați. Ar trebui să obții un aluat ușor și omogen pe care îl împărți în bile mici.
În tava tapetată cu foaie de copt așază bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade.
Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se răci.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.