Chifle fără făină. Rețetă pentru cei care iubesc pâinea și vor să slăbească

chifle_21327800

Iubim pâinea, asta este clar. Albă sau tradițională, moale în interior, aurie și crocantă în exterior, pâinea albă însoțește felurile principale de mâncare și nu numai. Însă, pentru cei care vor să...

Făina îngrașă?

De fapt, consumul de alimente făcute cu făină nu te îngrașă neapărat, ci consumul excesiv al acestui aliment va duce în cele din urmă la creșterea în greutate. 

100g de pâine albă conțin 295 de calorii, deci o felie de pâine făcută numai din făină rafinată conține nu mai puțin de 77 de calorii. De asemenea, făina albă poate contribui la creșterea în greutate deoarece o digerăm rapid. Acest lucru scade senzația de sațietate care ne poate determina să mâncăm mai mult. Totuși, carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Optează mereu pentru „carbohidrați buni”, care nu cresc glicemia prea mult sau prea repede.

Dacă îți place să mănânci pâine, iată o rețetă care va fi pe gustul tău.

Ingrediente

- 3 ouă

- ½ ceașcă de cremă de brânză

- ½ linguriță de drojdie

- un vârf de cuțit de sare

- hârtie de copt

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Separă albușurile și gălbenușurile. Într-un castron, amestecă brânza, drojdia și gălbenușurile, apoi sarea și albușurile într-un alt castron. Combină amestecurile fără să le bați. Ar trebui să obții un aluat ușor și omogen pe care îl împărți în bile mici.

În tava tapetată cu foaie de copt așază bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade.

Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se răci.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250