Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Medicii atrag atenția asupra pericolelor potențiale asociate cu alimentele de post disponibile în comerț. Medicii nutriționiști au explicat cum ar trebui să arate, de fapt, un meniu de post sănătos, dar și...
Alimentele de post pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dar impactul lor depinde în mare măsură de modul în care sunt alese, pregătite și consumate. Numai că ceea ce găsim pe rafturile magazinelor ne pune sănătatea în pericol.
Potrivit dr. Laura Ene, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, însă mulți dintre noi ajung să se intoxice cu aditivii alimentari și alimentele procesate pe care le găsim în magazine. Într-o lume plină de E-uri și alimente procesate, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, însă, din păcate, mulți dintre noi aleg să se intoxice.
"Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.
Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete.
Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.
Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre", a spus dr. Laura Ene, medic nutriționist, la Antena 3 CNN.
Alimente de post - FOTO: Freepik@jcomp
Vezi și: Cauzele comune ale constipației și remedii de încercat acasă. Când să ceri ajutorul medical
"Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi", a mai spus dr. Laura Ene.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.