Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce să-ți mereu măcar un strop de lapte în cafea. Motivele te vor surprinde. Vei începe să pui lapte imediat ce afli asta!
Cafeaua rămâne una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar metodele de a o prepara sunt la fel de variate precum gusturile consumatorilor. Mulți aleg să savureze cafeaua fără lapte, dar, conform observațiilor nutriționistului rus Maria Volonkaina, există motive importante să reconsiderăm această alegere.
Foto: Freepik @valeria_aksakova
"Oamenii de știință susțin că bând cafea cu lapte te protejezi împotriva cancerului esofagian. Băutura fierbinte corodează țesuturile sensibile ale esofagului. Ulterior, se pot forma tumori maligne. Laptele scade temperatura băuturii și datorită rețelei este mai bine absorbită în organism", a declarat medicul nutriționist.
Unul dintre argumentele principale aduse de Dr. Maria Volonkina, medic nutriționist, este legat de protecția împotriva cancerului esofagian.
Se pare că adăugarea de lapte în cafea are un efect benefic asupra esofagului. Acesta previne corodarea țesuturilor sensibile, reducând astfel riscul de formare a tumorilor maligne.
O altă observație interesantă este legată de temperatura băuturii: laptele îl scade, facilitând o absorbție mai eficientă a cafelei în organism.
Un alt argument este acela că un consum de cafea neagră poate avea un impact negativ asupra absorbției de calciu în organism. Prin adăugarea de lapte în cafea, se contribuie la compensarea acestei deficiențe, oferind astfel un beneficiu suplimentar pentru sănătatea osoasă.
Cu toate acestea, nu toată lumea ar trebui să adopte obiceiul de a bea cafea cu lapte, iar Dr. Maria Volonkina avertizează că persoanele cu boli cronice, afecțiuni ale tractului gastrointestinal, patologii cardiovasculare sau boli ale sistemului nervos ar trebui să evite această combinație.
"Este mai bine să refuzi cafeaua zilnică cu lapte dacă vrei să slăbești", spune medicul.
De asemenea, cei care își doresc să piardă în greutate ar trebui să fie precauți. Nutriționistul Dr. Yevgeny Arzamastsev subliniază faptul că laptele și aditivii din cafea pot crește aportul caloric, făcând din această băutură o opțiune mai puțin ideală pentru cei care urmăresc să slăbească.
"Prin urmare, cafeaua cu lapte ar trebui să fie limitată sau cel puțin controlată de persoanele care doresc să slăbească, precum și de persoanele supraponderale. Acestea din urmă este mai bine să o excludă complet sau cel puțin să bea cafea pură", recomandă expertul.
Deci, cafeaua cu lapte poate oferi anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv protecție împotriva cancerului esofagian și compensarea deficienței de calciu. Cu toate acestea, este esențial să fie consumată cu măsură și să se țină cont de recomandări.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.