Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cât timp este sigur să lași oala de ciorbă pe aragaz. Riscurile majore la care te supui dacă o ții afară pentru o perioadă de timp.
Cât timp este sigur să lași oala de ciorbă pe aragaz. Ce poate fi mai simplu decât să te înfrupți dintr-un castron mare de supă. O supă consistentă - făcută din legume și carne, carne de pasăre, pește sau fasole uscată - poate fi felul principal al mesei.
Pregătiți un lot mare de supă și savurați o parte pentru o altă masă. Multe supe, cu posibila excepție a supelor de fructe de mare, pot avea un gust mai bun a doua zi. Pentru cea mai bună siguranță și calitate, planificați să consumați supa refrigerată în decurs de 3 sau 4 zile sau congelați-o. Și evitați să lăsați supa la temperatura camerei pentru mai mult de DOUĂ ore.
Nu puneți o oală mare de supă fierbinte direct în frigider. Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, ar dura mult timp ca o oală de supă de pui aburindă să se răcească la o temperatură sigură în frigiderul dumneavoastră.
- Pentru a accelera răcirea, transferați supa în recipiente puțin adânci. Puneți la frigider imediat.
- Supa poate fi, de asemenea, răcită într-o baie de gheață sau de apă rece înainte de a fi refrigerată.
- Puteți pune la frigider alimente acoperite fără să le acoperiți, cât timp sunt încă calde; acoperiți-le când alimentele sunt complet răcite.
- Atunci când serviți supa a doua oară, reîncălziți-o până când este fierbinte în întregime, la cel puțin 73 °C, potrivit Serving Soup Safely.
Alimentele sunt gătite în siguranță atunci când temperatura internă este suficient de ridicată pentru a distruge germenii care vă pot îmbolnăvi:
- Folosiți un termometru alimentar pentru a vă asigura că alimentele sunt sigure. Când credeți că mâncarea este gata, plasați termometrul alimentar în partea cea mai groasă a alimentelor, asigurându-vă că nu atingeți osul, grăsimea sau cartilajul.
- Consultați tabelul nostru privind temperaturile minime de gătire pentru a vă asigura că alimentele dvs. au atins o temperatură sigură.
- Păstrați alimentele la cald (60˚C sau mai mult) după gătire.
- Dacă nu serviți mâncarea imediat după ce ați gătit-o, păstrați-o în afara zonei de pericol a temperaturii (între 4°C - 60°C), unde germenii se dezvoltă rapid, folosind o sursă de căldură, cum ar fi o farfurie, o tavă de încălzire sau un aragaz lent.
Încălziți bine alimentele la cuptorul cu microunde (78˚C sau mai mult).
Citiți instrucțiunile de gătit de pe ambalaj și urmați-le întocmai pentru a vă asigura că alimentele sunt bine gătite.
Dacă pe eticheta alimentelor scrie "Lăsați să stea x minute după ce ați gătit", urmați instrucțiunile - lăsând alimentele preparate la microunde să stea câteva minute permite alimentelor să se gătească bine, deoarece zonele mai reci absorb căldura din zonele mai fierbinți.
Amestecați alimentele în mijlocul încălzirii. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru alimentele congelate preparate din comerț; unele nu sunt concepute pentru a fi amestecate în timpul încălzirii, potrivit Food Safety.
Există două familii complet diferite de bacterii: bacteriile patogene, cele care provoacă boli de origine alimentară, și bacteriile de deteriorare, cele care provoacă deteriorarea alimentelor și dezvoltarea unor mirosuri, gusturi și texturi neplăcute.
Bacteriile patogene se pot dezvolta rapid în ”Zona de pericol”, intervalul de temperatură cuprins între 4 și 60 °C, dar, în general, nu afectează gustul, mirosul sau aspectul unui aliment. Cu alte cuvinte, nu se poate spune că un agent patogen este prezent.
Bacteriile de alterare se pot dezvolta la temperaturi scăzute, cum ar fi în frigider. În cele din urmă, acestea fac ca alimentele să dezvolte gusturi și mirosuri stricate sau rele. Majoritatea oamenilor nu ar alege să mănânce alimente stricate, dar dacă ar face-o, probabil că nu s-ar îmbolnăvi. Totul se reduce la o problemă de calitate versus siguranță.
Mâncarea care a fost lăsată prea mult timp pe tejghea poate fi periculoasă pentru consum, dar ar putea arăta bine. Alimentele care au fost depozitate prea mult timp în frigider sau congelator pot fi de o calitate inferioară, dar cel mai probabil nu ar îmbolnăvi pe nimeni (totuși, unele bacterii, cum ar fi Listeria monocytogenes, se dezvoltă la temperaturi scăzute și, dacă sunt prezente, se vor înmulți în frigider în timp și ar putea cauza boli), notează USDA.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.