
Limonadă, o băutură delicioasă și răcoritoare, poate fi transformată într-un excelent leac pentru dureri de cap și anxietate dacă adaugi un ingredient cheie. Mai multe studii a dovedit eficiența...
Delicioasă și răcoritoare, dacă adaugi lavandă într-o limonadă o popți transforma în leac. Iată la ce ar fi bună limonada cu lavandă:
Beneficiile dovedite ale lavandei
Uleiul pur de lavandă este printre cele mai blânde dintre uleiurile esențiale, dar cu probabil cele mai puternice efecte. O analiză a mai multor studii existente (link direct analiză) arată că lavanda are o varietate de proprietăți terapeutice și curative, de la relaxare, la tratarea infecțiilor parazitare, a arsurilor, a mușcăturilor de insecte și spasmelor, a insomniei, a durerilor, îmbunătățește cogniția. Trebuie evitată, însă, în timpul sarcinii și alăptării (poate stimula fluxul de sânge în zona pelvină și în uter; chiar poate provoca menstruația).
Evaluarea activității metabolice regionale a creierului cu tomografie cu emisie de pozitroni la zece femei sănătoase după stimularea cu miros de lavandă a demonstrat îmbunătățirea neuronală în girusul orbitofrontal, posterior cingulat, trunchiul cerebral, talamus și cerebel și reducerea activității în girul pre / post-central și frontal câmpul ocular. Asta arată că aromaterapia cu lavandă, pe lângă efectul de relaxare, poate spori nivelul de excitare la unii subiecți (link direct studiu).
Uleiul de lavandă are o structură complexă chimic, având peste 150 de substanțe active, fiecare cu efectele ei. Spre exemplu, lavanda, chiar și sub formă de ceai poate avea efecte: antiinflamatoare, antifungice, antidepresive, antiseptice, antibacteriene, antimicrobiene, antispasmodice, analgezice, detoxifiante, hipotensive și sedative (link direct studiu)
Apoi, s-a demonstrat deja că lavanda reduce depresia, îmbunătățește insomnia și calmează durerile nașterii (link direct studiu). Beneficiile ei se extind asupra întregii plante - frunze și flori și ulei esențial –toate fiind, de fapt, remedii (link direct sursa informației).
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-