Marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Bilic: Credeți-mă, vă veți convinge!

Care e marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul din bucătărie.
Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Acestea pot fi benefice pentru sănătatea generală, inclusiv pentru inimă.
Vinetele, cunoscute și sub numele de vinete, fac parte din familia de plante nightshade și sunt folosite în multe feluri de mâncare diferite în întreaga lume.
Vinetele au un conținut ridicat de antociani, un pigment cu proprietăți antioxidante care poate proteja împotriva deteriorării celulare.
Unele studii pe animale au constatat că vinetele pot îmbunătăți funcția cardiacă și pot reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor, deși sunt necesare cercetări la om.
Vinetele conțin glicozide rhamnosilice solasodine, care, conform studiilor în eprubetă, ar putea ajuta la tratarea cancerului. Consumul mai multor fructe și legume poate, de asemenea, să protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de vinete sub formă de salată, atât timp cât nu este preparată cu foarte mult ulei.
Într-un video publicat pe rețelele sale de socializare, Mihaela Bilic a demonstrat că salata de vinete poate fi delicioasă, dar şi dietetică.
Mihaela Bilic recomandă coacerea vinetelor la flacără. Potrivit ei, după ce s-au copt, trebuie să lași vinetele la scurs pentru a se elimina zeama iute din ele, iar apoi le poți toca și depune într-un bol de bucătărie adânc.
"Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe.
În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și... surpriză!
Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.
Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.
Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Ingredientul care face vinetele delicioase
"Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.
În final, nu veți avea o salată de vinete (clasică), ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!"
"Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!
Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.
Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!
Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!", a explicat Mihaela Bilic.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.