Rețeta de apă „cu gust” a lui Vasi Rădulescu: „Nu mai beți sucuri pline cu zahăr”
Cunoscutul medic-scriitor și blogger Vasi Rădulescu, a dezvăluit, la insistențele cititorilor, rețeta proprie de suc „de casă”. Iată cu ce a înlocuit un cardiolog sucurile fresh și cele...
„Pentru că m-au întrebat mai mulți ieri, iată un exemplu: am tăiat o nectarină, două caise, două prune, am pus și câteva boabe de struguri. Carafa are 1.8 litri și am luat-o de pe Amazon (cam 25€). Turnat apă filtrată peste, lăsat de aseară în frigider. Super parfumată și cu gust apa acum.
Mai am unele în care fac cafea cold brew sau ceai infuzat la rece. Vă arăt mâine un exemplu de carafă pentru cafea/ceai.
Reminder: nu mai beți sucuri pline de zahăr. Și cele chipurile naturale au mult zahăr. Beți apă simplă, ceai, cafea, sau ce am făcut eu aici
E un pas uriaș pentru sănătate!”, a recomandat medicul Vasi Rădulescu.
Într-o postare anterioară, el explica de ce a renunțat la băuturile care conțin zahăr:
”Sfat: evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr.
Am o lună de când nu mai beau cola/pepsi. Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr.
Ce beau? Apă simplă. Nu mai cumpăr, ci folosesc o cană Brita cu filtru. Pun apa apoi în niște recipiente speciale care mențin temperatura joasă până la 72 de ore. Știu, apa chioară e aiurea că nu are gust.
Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată.
Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor.
Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună. Nu uitați să vă hidratați. Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate.
În toamnă scot niște ghiduri pentru o viață mai bună și sănătoasă, iar unul va fi despre răul făcut de zahăr. Abia aștept să apară toate!”, notează dr Vasi Rădulescu.
Ideea că zahărul ar da dependență este controversată și intens dezbătută. Iată cum explică un medic această teorie. Despre zahăr și efectele lui nocive s-a scris în nenumărate rânduri. Este cunoscut faptul că un consum ridicat de zahăr (dulciuri sau alimente cu zahăr) duce la obezitate, formarea de carii dentare sau chiar diabet. De asemenea, a fost supranumit „otrava albă”, tocmai pe acest considerent. Acum, unii cercetători susțin că zahărul ar da dependență, teorie dezbătută pe toate părțile. Medicul Vasi Rădulescu a scris pe blogul său personal câteva informații pe această temă.
Iată ce spune el: ”Zahărul oferă creierului o stimulare mai puternică decât cocaina, potrivit unui studiu. Dacă zahărul dă de fapt dependență sau nu, este un lucru controversat. Mâncând prea mult din acesta, totuși, se produc unele dintre efectele dependenței. Un aliment dulce de la prânz te poate ajuta să treci peste starea de somn după masa de prânz, dar este urmat de un o scădere brutală a cantității de energie după aceea”, scria Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
