Salam de casă, 100% sănătos, fără conservanți sau E-uri. Rețetă foarte simplu de preparat

Salamul din comerț este plin de conservanți și E-uri. Data viitoare, când ți-e poftă de hrană rece, prepară acest salam de migdale, care este 100% sănătos, recomandat de un...
"Cu ajutorul veganilor am descoperit acest salam de migdale care este 100% #healthy #vegan #babyfriendly #kidsfriendly. Este foarte simplu de preparat în doar 4 pași și este foarte gustos. Am încercat sa folosesc mai mult din ingredientele care îmi sunt mie pe plac.
Ingrediente:
200 g migdale hidratate și decojite
600 ml apă
20 g drojdie inactivă
2 g coriandru
10 g sare
6 g usturoi uscat
30 ml ulei
20 ml suc de sfeclă roșie
10 ml suc de lămâie
4 g condimente cârnați / carne
2 g boia dulce
1/2 ceapă medie
1 praf de oregano
1 praf de cimbru
10 g pudră de agar agar
Mod de preparare:
Extra: Migdalele se lasă la hidratat cu 12 ore înainte, apoi se curăță de coajă. După hidratare, ele cresc în greutate, așa că, dacă le-ai cântărit înainte să le hidratezi, mai cântărește-le o dată după ce le-ai decojit astfel încât să ai 200 g.
Extra 2: înainte de pasul 1, se pregătește un recipient circular și se unge cu ulei pe interior. Eu am folosit paharul de la smoothie maker.
1. Blenduim toate ingredientele (fără agar agar) cu 300 ml de apă (jumătate din cantitatea de apă)
2. Încălzim cealaltă jumătate din cantitatea de apă 300 ml, cu 10 g pudră de agar agar. O aducem până la punctul de fierbere în câteva secunde. Se amestecă pe foc în permanență cu telul. Este gata când face bule și se îngroașă.
3. Se toarnă compoziția peste cea din blender și se mai mixează 1 minut până se încorporează.
4. Se toarnă compoziția în recipient și se lasă la frigider minim 3 ore. Salvează rețeta pentru când dorești să o prepari. Promit că te va surprinde.", a scris nutriționistul Camelia Radu pe rețelele de socializare.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.