Salata antivirală. Cele 9 ingrediente care te feresc de răceală și întăresc imunitatea. Cu ce trebuie să înlocuiești lămâia

Cum prepari salata antivirală. Cele 9 ingrediente care te feresc de răceală, gripă și îți întăresc imunitatea.
Nutriționistul Cristian Mărgărit a explicat care sunt alimentele pentru susținerea imunității și care este cea mai sănătoasă rețetă de salată pe care o putem face pentru a ne feri de boli și virusuri.
"A venit frigul, am dat drumul la centrală, aerul se usucă, mucoasele suferă, virusurile se dezvoltă și avem probleme. Vă propun o salată antivirală, o salată pentru imunitate. Asta ne interesează în această perioadă, alimente care susțin foarte bine imunitatea", a spus Cristi Mărgărit, la Neatza cu Răzvan și Dani.
Ingrediente:
- Ceapă
"Ceapa trebuie tăiată puțin sub apă, ca acidul său să nu ne mai afecteze ochii, să nu mai plângem. Ceapa este foarte bogată în quercetina și are un efect antiviral și proimunitar foarte, foarte bun. Putem mânca ceapa seara, pentru că ea are un efect somnifer ușor, ajută somnul.
Avem două trucuri de a pune ceapa în salată. Fie o tăiem felii, fie o marinăm în puțin oțet. Eu o las în felii mai groase pentru că-mi place să o găsesc în salată", a spus nutriționistul.
Întrebat de ce plângem de la ceapă, el a spus că: "este un acid, acid sulfuric, ea are foarte mulți sulfați și vaporii ajung la ochii noștri și ne dau lacrimi. E ca acidul din baterie".
- Salată
"Fibrele din salată susțin imunitatea, în special la nivelul tubului digestiv. Asta e important, pentru că imunitatea de la nivelul tubului digestiv influențează imunitatea întregului corp", a mai spus Cristi Mărgărit.
- 2 Ouă
"Ouă cu cifra 0 sau cu cifra 1", a sublinitat Cristi Mărgărit, care a completat că "toate culorile dintr-o salată sunt antioxidanții, sunt substanțele utile".
- Sfeclă roșie
"Sfecla roșie ajută vasodilatația. Frigul provoacă vasoconstricție, vasele de sânge se strâng, ajunge mai puțin sânge la țesuturi, apar și durerile de articulații. Cu ajutorul sfeclei roșii eu voi dezvolta circulația", spune nutriționistul.
- Fasole roșie
"Dacă vrem să înlocuim proteina animală cu proteina vegetală, mergem pe fasole roșie. Tot culoarea roșie, tot antioxidanți. Fasolea roșie oferă efectul prebiotic, adică hrănește bacteriile prietenoase. În plus, fasolea roșie reduce glicemia. Înlocuirea unei părți din proteinele animale cu proteine vegetale duce la prelungirea vieții.
Pentru cei cu deficit de fier, vom pătra în dieta noastră carnea de vită, ficățelul, care este foarte sănătos, dar vom completa și cu proteină vegetală", a mai spus nutriționistul.
- Ardei iute
"Pentru ca vorbim despre frig, despre imunitate, putem pune și ardei iute. Ardeiul iute ajută la vasodilatație, efect antioxidant, protejează vasele de sânge", a mai spus el.
- Oțet balsamic
"O să vă spun un beneficiu al oțetului balsamic la care nu vă așteptați. Oțetul balsamic te ajută foarte mult la refacerea rezervelor de glicogen, după un antrenament, și reduce impactul glicemic al alimentelor bogate în carbohidrați. Este foarte sănătos oțetul. Mulți oameni au înlocuit oțetul cu lămâie, în ideea în care lămâia ar fi mai sănătoasă. E și lămâia sănătoasă, are vitamina C, e bună pentru imunitate, dar în această situație, la salată, oțetul se potrivește mai bine ca gust și ca beneficii. E sănătos să consumăm o linguriță sau două lingurițe de oțet pe zi", a completat specialistul în nutriție.
- Ulei de măsline
- Sare și piper (doar după gust)
Cristi Mărgărit a subliniat că ar trebui să renunțăm din ce în ce mai mult și mai mulți la sare, pentru că ne dăunează grav sănătății.
- Capere
"Caperele conțin o substanță, Pirolokinolin Kinonă (PQQ), care a fost propusă să fie ridicată la rangul de vitamină. Lucrează foarte bine cu Coenzima Q10 și ajută organismul în mitocondrie, în celulă. Deci produci mai multă energie. Caperele sunt foarte sănătoase.
Avem o salată completă care-ți dă energie, îți dă toți nutrienții de care ai nevoie, fibre, carbohidrați.
Când o putem mânca? Oricând. Ouăle nu sunt o problemă seara. Sigur, nu o mănânci și te arunci în pat, ci o mănânci, mai stai o oră sau două, să se digere un pic și apoi te culci", a conchis Cristi Mărgărit.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.